Compte enrere per Tots Sants

2013-10-29T17:50:28+01:0029 Octubre 2013|Notícies castelleres|0 Comments

 

Aquest divendres, a partir de les 12 del migdia, la Plaça de la Vila està cridada a viure una gran jornada castellera. Els Castellers de Vilafranca arriben a l’última actuació de la temporada amb nous i grans objectius.

 

 

Verds, Xiquets, Borinots i Capgrossos: aquest serà l’ordre d’actuació a 27ena Diada de Tots Sants dels proper divendres a Vilafranca. El sorteig, que es va celebrar aquest dilluns a la seu social dels penedesencs, Cal Figarot, va reunir els quatre caps de colla, que es van mullar i de valent amb les intencions de cada una de les agrupacions.

 

Amb quatre torres de 9 amb folre i manilles, quatre pilars de 8 amb folre i manilles, un 4 de 9 amb folre i l’agulla, tres 3 de 9 amb folre i l’agulla, dos 4 de 9 i el 3 de 10 amb folre i manilles, els Castellers de Vilafranca arriben a Tots Sants amb els deures pràcticament fets, sense cap caiguda en tota la temporada i amb un programa de màxims. A falta d’un assaig especial i molt important aquest dimecres a partir de dos quarts de 10 de la nit a Cal Figarot, els castells que es porten treballant són molts: el 5 de 9 amb folre, el 3 de 10 amb folre i manilles, el 4 de 10 amb folre i manilles, el 4 de 9, el pilar de 8 amb folre i manilles… Castells de grans dimensions que requereixen un gran nombre de castellers i castelleres a l’assaig per poder-ne fer bones proves. L’assaig d’aquest dimecres és clau per saber el programa amb què els vilafranquins encararan la diada.

 

La jornada de Tots Sants començarà ben d’hora a les 9 del matí amb les Matinades pels carrers de Vilafranca i a partir de les 10, hi haurà l’esmorzar popular a Cal Figarot. A dos quarts de 12 del migdia la colla està convocada per la tradicional fotografia davant del Palau Baltà, i també a la mateixa hora, les quatre colles es concentraran a la plaça de Santa Maria per iniciar l’entrada a plaça. A les 12 del migdia es donarà el tret de sortida a la diada de Tots Sants.

 

Deixa un comentari