Els Castellers de Vilafranca fan un pas endavant i estrenen el 3 de 9 amb folre, el 4 de 8 amb l’agulla i el pilar de 6, juntament amb la segona torre de 8 amb folre de la temporada

 

 

 

 

Els castells de 9 arriben una altra vegada per Fires. Com ens tenen acostumats els Verds en les últimes temporades, el primer 3 de 9 amb folre s’ha descarregat per la cita vilafranquina del mes de Maig. Un 3 de 9 amb folre amb moltes estrenes pels pisos superiors. Els Castellers, però, han començat l’actuació amb la segona torre de 8 amb folre de la temporada, en una diada on també actuaven els Xicots i la Jove de Vilafranca, i els Nois de la Torre i que ha seguit l’estructura a l’”antiga”, com ja va succeir en la temporada passada. Després de la torre ha vingut el moment pel 3 de 9 amb folre, que s’ha descarregat després de desmuntar-ne un primer peu.

 

Els objectius dels Castellers de Vilafranca per aquest diumenge no s’acabaven amb aquest 3, sinó que també volien estrenar la renovada estructura del pilar pels pisos superiors. Després de les bones proves divendres a l’assaig, la Tècnica de la colla ha volgut apostar per portar a plaça el primer 4 de 8 amb l’agulla. El castell, malgrat una mica lentitud a la carregada per estrenes de la canalla, ha donat empenta suficient per a la ronda dels pilars encarar el de 6, que s’ha completat amb molta tranquil·litat.

 

 

Amb l’actuació a Fires de Maig, els Castellers de Vilafranca abandonen per dues setmanes les actuacions en terres catalanes. Aquest divendres 24 de maig marxen cap a Frankfurt, on participaran al Festival dels Gratacels el dissabte i diumenge. Dissabte següent, 1 de juny, la colla marxarà al Regne Unit per participar a l’International Arts Festival de Salisbury. La propera actuació a Catalunya dels vilafranquins serà dissabte 8 de juny al barri de Sants de Barcelona.

 

Podeu veure les fotografies de l’actuació aquí.