El proper dissabte 18 d’agost, i coincidint amb la diada de l’aniversari de Cal Figarot, es presentarà el llibre infantil el “Viatge de la Shalaka” escrit per Dolors Rovira

25-26 mumbai 

La presentació serà a les 6 de la tarda a la sala polivalent de la seu social dels Castellers de Vilafranca, Cal Figarot, just abans de la diada de Cal Figarot. “El viatge de la Shalaka” és un conte infantil que uneix la tradició dels govindes amb la dels castellers en una bonica història que transcórrer entre la Ínida i el Penedès. Amb aquest primer conte, il·lustrat per Anna Mongay, es dóna a conèixer com a autora de contes infantils Dolors Rovira.

El conte ja estat publicat per Edicions i Propostes Culturals Andana i recull la història de la Shalaka, una nena que, des de la Índia, emprendrà un viatge que la portarà a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès el dia de Sant Fèlix.

Us deixem amb un escrit de l’autora, Dolors Rovira.

«L’agost de l’any 2006 vaig visitar l’Índia acompanyada del meu fill Fèlix, casteller, i un grup d’amics, per fer un reportatge sobre la gran festa del Janmashtami que se celebra cada any a Mumbai.

Les imatges que hi vaig veure, els colors, la música, les olors que impregnaven els carrers, la gent, el menjar, els vestits… i el gran caliu humà que ens va envoltar, van fer que, de tornada, m’animés a escriure aquest conte.

Un conte que tant per a l’Anna com per a mi és màgic! Amb aquest conte volem compartir amb vosaltres totes les sensacions que pot arribar a despertar el fet de compartir una diada castellera, tant si és aquí, a Catalunya, com a l’Índia, al costat dels govindes.

Ens agradaria que aquest llibre, guiat per la Shalaka, servís per homenatjar dues grans cultures, la catalana i la hindú, que tot i ser tan llunyanes en la distància són molt properes en els sentiments i en la manera de celebrar les seves grans diades.»