Els Castellers de Vilafranca descarreguen la torre de 9 amb folre i manilles en el seu retorn a la diada del 15 d’agost a la Bisbal del Penedès

 

 

Els Castellers de Vilafranca han actuat aquest dimecres a la Bisbal del Penedès, a la tradicional diada de la Mare de Déu d’agost de la localitat baix penedesenca. Els vilafranquins compartien plaça amb les dues colles vallenques, la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Els de la camisa verda han estat els primers en obrir la diada, quan han descarregat el 4 de 9 amb folre. A la segona ronda ha arribat el moment pel gamma extra de la jornada, la torre de 9 amb folre i manilles, que una vegada descarregada, ha convertit als Castellers de Vilafranca en la primera colla que assolia la xifra de 500 castells de 9 descarregats. A la tercera ronda els de la camisa verda han descarregat un sòlid 3 de 9 amb folre amb una alineació al tronc ja pensant en encabir-hi l’agulla ben aviat. A la ronda de pilars ha arribat el punt negatiu de la jornada castellera, ja que el pilar de 7 amb folre dels vilafranquins ha quedat tan sols en carregat. Una ensopegada que ha de servir als penedesencs ha seguir treballant fort assaig rere assaig quan falten just 15 dies per la diada de Sant Fèlix.

La propera actuació dels Verds serà dissabte 18 d’agost a la Diada de Cal Figarot a les 7 del vespre. Els vilafranquins aprofitaran la diada d’aniversari de la seva seu social per celebrar el rècord de 500 castells de 9 descarregats. També hi haurà sopar i festa per a tots els castellers i castelleres. A més, just abans de l’actuació, a les 6 de la tarda, es farà la presentació del conte infantil “El viatge de la Shalaka”, escrit per Dolors Rovira.

Podeu veure les fotografies de l’actuació a la Bisbal del Penedès aquí.