Les tres colles castelleres convidades a la diada del 15 d’agost van ser les encarregades de fer el pregó de la Festa Major de la localitat del Baix Penedès

 

Els Castellers de Vilafranca van participar a una de les parts del pregó de la Festa Major de la Bisbal del Penedès, que va tenir lloc el passat dissabte 11 d’agost al vespre. Cada colla era l’encarregada de fer una part del pregó, i per part dels vilafranquins va ser el cap de colla, Pere Almirall, qui el va llegir. Va començar la Colla Joves Xiquets de Valls i a continuació era el torn per la Colla Vella. Van acabar el pregó els Castellers de Vilafranca.

Almirall va ressaltar la vinculació dels Verds amb la Bisbal des de fa molts anys i la il·lusió de la colla de tornar-hi després d’un any d’absència a la cita castellera del 15 d’agost. També va parlar de la primera torre de vuit amb folre carregada el 1979 i de tots els castells importants i gammes extres que s’han fet al llarg de tots aquests anys. Per últim, Pere Almirall també va tenir unes paraules d’elogi per la Societat de la Bisbal per tot el suport que ha donat al món casteller, reconegut aquest any amb el premi de la revista Castells, i per les plaques commemoratives que hi pengen a la façana.

Els Castellers de Vilafranca tornen enguany a la diada castellera de la Bisbal del Penedès aquest dimecres 15 d’agost gràcies a la bona predisposició de l’alcalde, al suport de l’Obra Social de Caixa Penedès i a l’esforç que també ha fet la colla.