Els socis dels Castellers de Vilafranca podran gaudir de descompte al nou musical “A força de cançons” de la companyia Som-hi films

 

“A força de cançons”, un musical de la nova cançó, és un espectacle dirigit per l’actor Pau Doz que es representa al Teatre Guasch de Barcelona del 22 de maig al 24 de juny. El preu per entrada és de 20 euros, però els socis dels Castellers de Vilafranca poden gaudir d’un descompte de 10 euros. A més, si es formessin grups de 40 castellers, les entrades podrien sortir per a 8 euros.
Es tracta d’un musical per a tots els públics, que combina dansa, teatre i cançons catalanes del moviment de la Nova Cançó. De creació pròpia, l’espectacle està escrit, dirigit i coreografiat pel tàndem per l’actriu i ballarina Laura Olivella i Pau Doz, ambdós fundadors de la productora Som-hi Films.
Per convertir la seva idea en realitat, Olivella i Doz s’han envoltat de companys de professió que, a més d’amics, són artistes destacats, amb una gran experiència en el món dels musicals: Albert Doz , Xavier Duch i Elena Gadel.
La dramatúrgia de les cançons són la columna vertebral d’aquest espectacle i tot gira entorn als 13 temes musicals d’autors emblemàtics de la Nova Cançó, com Lluís Llach, Jaume Sisa, Ovidi Montllor, Joan Manuel Serrat, Xavier Elies, Guillermina Mota, Enric Barbat, Núria Feliu, Pere Tàpies i Joan Isaac.
L’obra està plena de metàfores que fan al•lusió a la història recent del nostre país. Joan, després d’acomiadar-se de la seva estimada, surt d’una caixa i arriba a una fira. Allà coneix els personatges que formen part d’aquest circ: Pitu, que és el domador i figura autoritària del circ; Xavier i Antònia, parella artística i sentimental, el forçut i l’acròbata; la Vident, que té una visió molt negra del present i del futur, i la Fera, personatge indomable i inconformista, que constantment vol escapar-se d’aquest lloc. Segons Olivella, “A força de cançons, tot i inspirar-se en una etapa passada, és plenament vigent perquè seguim vivint en un circ, perquè seguim necessitant reivindicar la nostra llengua i els nostres drets culturals, perquè no podem oblidar les injustícies del passat i del present”.

 

 

Tots els socis que vulguin assistir al musical i gaudir del descompte, han d’enviar un correu electrònic al vicepresident de Màrqueting i Mèdia, David Tudela, a areamedia@castellersdevilafranca.cat