assemblea 2012

Va ser l’última assemblea del David Miret com a cap de Colla i de Miquel Ferret com a president després de quatre anys al capdavant de la colla

L’assemblea va aprovar per àmplia majoria la memòria d’activitat i la memòria econòmica del 2011 i van aprovar la quota mínima de soci de l’entitat establerta en 50 € a l’any

La partida d’ingressos del 2011 ha estat de 719.847 €  i la partida de despeses de 641.413 €. Aquest tancament positiu ha permès eixugar el deute de l’entitat

Aquest dissabte 4 de febrer els Castellers de Vilafranca van celebrar l’Assemblea Anual Ordinària a la seva seu social de Cal Figarot. La sala d’Actes es va quedar petita per acollir als 250 castellers i socis que van assistir a la convocatòria.

L’assemblea va començar a les 5 de la tarda i després de la salutació de benvinguda, el secretari Òscar Trejo, va llegir les actes de l’assemblea extraordinària del mes de juliol i de l’assemblea anual ordinària del mes de març anterior. Un cop aprovades les actes, cada una de les vicepresidències va resumir totes les activitats i feina feta durant el 2011. Àlex Sánchez-Granados va fer el balanç de l’àrea Social, Miquel Ropero de l’àrea Econòmica, Xavier Escribà de l’àrea Institucional, Joan Mestres de l’àrea d’infraestructures i patrimoni, i Francesc Bou de l’àrea de Màrqueting i Media i Comunicació. Seguidament va ser el torn del president, Miquel Ferret, que va enumerar les fites socials i institucionals més destacades de l’última temporada: obres de reforma i millora a Cal Figarot, viatges a Holanda, Índia i Menorca, augment de castellers i de socis, estrenes dels diversos documentals amb participació de la colla, aprovació dels nous Estatuts, deixar el deute de la colla a zero, entre d’altres temes. També va fer un repàs dels objectius que es va marcar la candidatura a finals del 2007, es va mostrar prou satisfet del seu grau d’acompliment i va apuntar les possibilitats de creixement que té la colla al seu davant.

A continuació es van iniciar les valoracions del 2011 de la Junta Tècnica de la colla. Els Sotscap de colla dels Verds, Toni Bach, va destacar la gran feina feta a nivell de tronc amb totes les estructures des del pilar i la torre passant pels castells amb agulla, el cinc, el 4 de 9 sense folre i el 3 de 10 amb folre i manilles. A més, també va explicar els bons resultats dels tallers de castells als instituts del JoVerd, i la gran unitat i sentiment de colla que existeix per damunt de tot. Seguidament va ser la cap de Canalla, Anna Riba, qui va fer la valoració de la temporada passada i de totes les activitats que es van organitzar per la canalla i la quitxalla de la colla. I per últim, va ser el torn del Cap de Colla, David Miret, que va emfatitzar les grans fites castelleres aconseguides al llarg del 2011, una temporada en els que s’ha aconseguit fer l’aleta als 9 castells de gamma extra, s’ha recuperat el 3 de 10 amb folre i manilles després de cinc anys i s’ha aconseguit carregar la torre de 9 amb folre -el sostre dels castells- per segona vegada a la història. També va destacar que s’havien aconseguit més castells de gamma extra que mai i més castells de nou i va agrair el compromís de tota la colla en els assajos i actuacions per haver aconseguit per segon any consecutiu la millor temporada de la història. Per acabar va repassar els objectius de la legislatura i va dir que gairebé s’havien aconseguit tots i que els deures que ens queden per fer ens ha d’esperonar per continuar treballant en el futur.

Una vegada David Miret va finalitzar la seva intervenció, es va procedir a la votació i aprovació de la memòria i dels pressupostos del 2011, uns pressupostos que van presentar una xifra total d’ingressos de 719.847 € i de despeses de 641.413 €, comptant els viatges i les obres de reforma i millora. El tancament positiu d’aquest any ha permès deixar el deute de l’entitat en 0 €. Seguidament es va procedir a la votació per l’Assemblea General de la quota mínima anual dels socis dels Castellers de Vilafranca que es va mantenir en els 50 € anuals. A continuació es va obrir el torn de precs i preguntes que va comptar amb la intervenció de nombrosos castellers.

Seguidament la Junta Directiva encapçalada per Miret i Ferret va deixar el seu lloc a la taula als membres de la Junta Gestora, presidida per Lluís Esclassans i formada per tots els expresidents i excaps de Colla. Esclassans va explicar la funció de la Junta Gestora en els propers dies i va recordar que tots els socis dels Castellers de Vilafranca estan convocats el proper divendres 10 de febrer a les 10 de la nit a la presentació de la candidatura encapçalada per Pere Almirall i Josep Cabré i va convidar a tothom a assistir-hi i a mostrar el seu recolzament a la nova Junta Directiva.

Per últim es va oferir cava i coca per a tots els assistents per celebrar el final de l’assemblea i del mandat.

Documentació lliurada a l’assemblea

Tots els castellers i socis que van assistir a l’assemblea van poder recollir el DVD amb els millors vídeos de la temporada 2011, el DVDVerd sobre blau de Pep Puig, el CD “Força, Equilibri, Valor i… gralles!” dels Vernets, el CD Amunt Verds! Lluís Giménez i Ricard Rafecas, el llibre La plaça més castellera coordinat per Pep Ribes, els principals indicadors castellers i institucionals de la temporada passada i els pòsters dels 9 castells de gamma extra del 2011, del 3 de 9 amb folre de l’Índia, del 7 de 8 de les Fires de Maig i del mural de la canalla de Lluís Masachs.

A continuació us adjuntem les fotografies de l’Assemblea General Ordinària:

Fotos Assemblea Anual Ordinària 04-02-2012