castellers de socar-rel 2011 manel huguet gatsby montse grau

La colla de grallers els Vernets reben el premi Fidelitat Castellera pels seus 30 anys de vinculació amb els verds.


El passat dissabte 19 de novembre els Castellers de Vilafranca van celebrar el tradicional Sopar de la Colla, que organitzen cada any un cop finalitza la temporada castellera. El sopar va batre rècords d’afluència ja que es van arribar a reunir 670 comensals, entre castellers, acompanyants i convidats.
El sopar d’aquest any va celebrar els fantàstics registres castellers, la projecció internacional de la colla, la feina feta per la canalla i també per acomiadar el cap de Colla, David Miret, del president, Miquel Ferret, i de la resta de membres de la junta, després de quatre anys al capdavant de la colla. 

El sopar té diversos moments esperats per tots els assistents, entre ells el de la distinció de Casteller de Soca-rel que cada any s’atorga a dos castellers per reconèixer la seva trajectòria dins la colla, i el premi a la Fidelitat Castellera, atorgada a aquells que donen suport a la colla i la segueixen allà on va, sense formar-ne part com a castellers.

Enguany, Montserrat Grau i Colomé i Manel Huguet i Mestres van rebre la distinció de casteller de Soca-rel -que arribava a la seva 38a edició- i la colla de grallers els Vernets el reconeixement a la Fidelitat Castellera.
Montserrat Grau va entrar a la colla el 1991. Ha ocupat la posició de crossa en un munt de castells des del primer dia. Ha estat una persona molt implicada amb totes les activitats socials de la colla. Els seus fills han estat castellers i el seu home, Julià Bedmar també va rebre el reconeixement de Casteller de Soca-rel el 2005. Forma part del grup de dones pioneres en portar la camisa verda de la colla.

Manel Huguet “Gatsby” va entrar a la colla el 1985. Ben aviat va demostrar les seves qualitats com a casteller de tronc. Va formar part de la tècnica del Carles Domènech. Ha pujat a terços de castells de vuit, a quarts de castells de nou i a quints de castells de deu. Ha participat a gairebé tots els castells de gamma extra que la colla ha realitzat durant disset temporades de forma consecutiva. 

La colla de grallers Els Vernets es va formar l’any 1981 i des dels seus inicis ha acompanyat a la colla dels Castelers de Vilafranca en infinitat d’actuacions, cercaviles, concerts i també viatges a l’estranger. Ha sigut testimoni del salt als castells de gamma alta de vuit, als castells de nou i als castells de gamma extra. Actualment, el grup està format per Xavier Bayer, Miquel Benito, Joan Reyes i Lluís Giménez. Els Vernets han publicat fins a set treballs discogràfics, el darrer dels quals és el CD “Força, equilibri, valor i… gralles” que va ser l’obsequi que es va repartir a tots els castellers en el sopar de cloenda de la temporada.
A continuació tenim totes les fotografies: