The Human Tower

2011-06-30T13:24:53+01:0030 Juny 2011|Notícies castelleres|0 Comments

El documental

Tres països. Una passió. Tres-cents cossos pujant, tocant el cel per construir una torre humana – tot per tocar la glòria. A Mumbai, l’Índia, Sandeep, un entrenador amb grans somnis però debilitat amb malària condueix el seu equip d’homes per batre el rècord i construir la torre humana més alta de l’Índia al festival del Dahi Handi. A Vilafranca de Penedès, un grup de castellers formats per homes, dones i nens, dediquen les seves vides per arribar al cel i compartir la seva passió amb el món seguint una tradició que es remunta 200 anys. Un llegendari Cap de Colla, Melilla, porta la seva passió a Santiago de Xile, amb l’esperança de potenciar i ajudar als grups locals per millorar el seu rendiment, mentre l’uneixen com a comunitat. Pressionat pel temps, Melilla ha de preparar la colla xilena per la seva actuació al Fòrum Universal de les Cultures a Valparaíso, on s’intentaran els primers castells de set a Xile. Amb l’ajuda de Luís, un erudit molt apassionat i líder d’aquesta iniciativa a Xile, desenvolupen un pla que es convertirà en un pas simbòlic per reconstruir la societat xilena des de baix cap a dalt a través dels castells. La pel·lícula viatja entre els tres països portant-nos a un escenari final que treu l’alè i manté els espectadors als seus seients.

A Santiago, Mumbai i Vilafranca, una base inestable fa que la torre caigui enviant centenars de cossos al fang o en el paviment d’un barri oblidat. Però els creadors d’aquestes torres humanes mantenen la força per començar de nou i aconseguir la glòria d’alçar la construcció més alta. Una passió més enllà de la raça, fronteres, i les edats. Una història global d’habilitat i suspens a l’hora de construir immenses torres humanes.

La història 

Volíem fer un documental de l’esperança i la passió per les activitats humanes. La pel·lícula recull tres cultures diferents en diferents parts del món obsessionades en fer les torres més altes humans al món. La pel·lícula captura les escenes de suspens i acosta l’audiència a prop en les vides de les persones involucrades en la construcció de torres. Vam rodar de manera cinematogràfica totes les caigudes, les llàgrimes i celebracions.

Els autors

Ram Devineni és el fundador de Rattapallax Films. Recentment ha produït, la pel·lícula d’Amir Naderi Vegas: based on a true story, que es va estrenar als festivals de Venècia i Tribeca i la pel·lícula de Beatriz Seigner, O Sonho bollywoodiano, que va ser presentada a nivell nacional al Brasil en la Mostra Internacional de Cinema a Sao Paulo i el Festival Internacional de Cinema de Pusan. A més ha produït, un documental de viatges en format televisiu de tres parts anomenada On the Road Bob Holman sobre les llengües en perill d’extinció gravat a l’oest d’Àfrica, Àsia i l’Orient Mitjà que ha estat emès per TV LINK. A més de les pel·lícules, Rattapallax publica llibres de poesia i DVDs i ha rebut subvencions de la National Endowment for the Arts. Devineni és un dels socis fundadors de l’Acadèmia Internacional de Cinema, la primera escola de cinema independent al Brasil.

Cano Rojas és un cineasta xilè que viu a Nova York. El seu treball com a productor, DP i director l’ha portat a llocs com Hawaii, Indonèsia, Tailàndia, Espanya, Senegal i molts més. Des que viu a Nova York, ha participat en vídeos musicals i produccions locals, mentre continua la cerca mundial de les històries de textures interculturals i socials.

 

Distribució

GOLDCREST FILMS INTERNATIONAL

Goldcrest International Film Sales

65/66 Dean Street

London, UK. W1D 4PL

sales@goldcrestfilms.com

UK Tel:+44 (0)20 7437 8696

US Tel: +1 212 243 4700

Distribució a nivell mundial en tots els formats excepte Espanya, Xile i Andorra.

 

PARALLEL 40

C/Roselló 184, 5è
08008 Barcelona
parallel40@parallel40.com
Tel.: +34 93 453 00 25
Fax.: +34 93 323 93 30
Distribució en tots els formats a Espanya, Xile i Andorra

Deixa un comentari