Dues cultures allunyades com són la catalana i la hindú han trobat amb l’activitat tradicional de construir estructures humanes un vincle d’unió. Tan els castells catalans com les construccions que aixequen els indis tenen com a objectiu fer el castell més alt possible i més alt que els altres grup participants. Per aconseguir-ho, el treball en equip, la col·laboració, l’esforç per un objectiu comú són elements presents en les dues cultures.

Els intercanvis ja iniciats fa més de 5 anys han portat a un petit grup de govindes a fer una gira per Catalunya i un altre de Castellers a actuar a Bombai. Aquests intercanvis han estat molt profitosos a nivell de tècnic per part dels govindes, ja que des del viatge a Catalunya han desenvolupat unes millores que els han portat a assolir construccions de 9 pisos i fins i tot a intentar les de 10.

Aquest projecte té com a objectiu portar durant l’agost de 2011 un grup de 180 Castellers de Vilafranca a actuar a la festa del Janmaashtami, únic dia a l’any en el qual s’alcen construccions humanes a l’Índia. L’oportunitat que es presenta aquest any és única, ja que coincideix que la festa del Janmaashtami (variable segons el calendari Hindú) no es sobreposa amb cap de les cabdals diades castelleres que abunden en el mes d’Agost.