taller castells masia barça castellers de vilafranca

Una cinquantena de futbolistes residents a la Masia del FC Barcelona han visitat aquest dimecres al matí la seu social dels Castellers de Vilafranca, Cal Figarot, i han realitzat un taller per conèixer de més a prop els castells.

Aprofitant la setmana blanca, uns 50 joves del planter del Barça han vingut fins a Vilafranca per realitzar un taller amb la colla de la camisa verda. Els nois de la Masia han vingut acompanyats del màxim responsable del futbol formatiu, Albert Puig, i del director del centre, Carles Folguera, a més dels seus coordinadors pedagògics. Els residents a la Masia han estat al voltant d’unes tres hores aprenent els conceptes bàsics dels castells i, fins i tot, han pogut realitzar alguns pilars i castells. Tant l’explicació prèvia sobre els castells com el taller han estat dirigits pel Sotscap de colla dels vilafranquins, Toni Bach, que emfasitzat el vincle que uneix els castells amb el futbol: el treball en equip per aconseguir l’èxit comú. La famosa dita castellera de “força, equilibri, valor i seny” engloba conceptes molt presents en la filosofia del FC Barcelona. El director de la Masia, Carles Folguera, ha assenyalat que els valors dels castells es poden transferir al món de l’esport.

En primer lloc, Toni Bach ha fet una breu explicació sobre què són els castells i la trajectòria dels Castellers de Vilafranca. Una vegada els joves futbolistes han retingut els conceptes castellers bàsics, han baixat cap a la nau de Cal Figarot per aplicar-ho a la pràctica. El taller ha comptat amb l’ajuda d’una bona representació de la canalla i de membres dels Castellers de Vilafranca. Els nois han après els passos fonamentals per pujar i, fins i tot, algun d’ells s’ha atrevit a fer algun pilar. Per finalitzar el taller, els nois de la Masia i els Verds han alçat conjuntament un 3d5. La visita ha acabat amb una fotografia de família entre els futbolistes i els castellers.

Tant els responsables de la Masia del FC Barcelona com els Castellers de Vilafranca valoren molt positivament l’experiència viscuda aquest dimecres a Cal Figarot, ja que ha unit dues disciplines que comparteixen idees com l’esforç i el treball en equip. A més, el taller ha tingut un seguiment mediàtic molt important. Els joves de la Masia han vingut a Vilafranca acompanyats de dos equips televisius que estan preparant reportatges sobre la seva formació: un de la cadena de televisió esportiva nord-americana ESPN, que té un programa central amb una audiència potencial de 20 milions d’espectadors; i un equip del programa 30 minuts de Televisió de Catalunya. A més, també s’han apropat fins a Cal Figarot  equips del programa infantil de TVC InfoK, del Telenotícies de TV3, de Barça TV, de Penedès Televisió i el diari esportiu digital Esports Penedès.

Aquí us adjuntem l’enllaç amb les fotografies del taller als futbolistes de la Masia: