enterrament Oriol Rossell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ahir dilluns 21 de febrer es va celebrar l’enterrament d’Oriol Rossell, fundador dels Castellers de Vilafranca, que va morir el passat diumenge 20 de febrer a l’edat de 92 anys.

La cerimònia va tenir lloc a la basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès a primera hora de la tarda. Els Castellers de Vilafranca van participar-hi activament i van alçar en silenci un pilar de 5 a dins de la basílica i un 3d7 a l’acabament. A més, els grallers de la colla van tocar el toc de castell al final de la cerimònia religiosa. Tant el president dels Verds, Miquel Ferret, com el Cap de Colla, David Miret, i Eloi Miralles van pronunciar unes paraules d’agraïment i record cap a Oriol Rossell. Els vilafranquins van tornar a alçar un pilar de 5 en silenci al cementiri.

Oriol Rossell, cavista del Penedès, va fundar l’any 1948 els Castellers de Vilafranca, on en va ser el primer Cap de Colla. Tot i que la seva avançada edat feia impossible la seva presència a les places, Oriol Rossell estava al cas de totes les novetats de la colla i de l’actualitat castellera. Fa tot just dues setmanes va rebre a la seva casa pairal de Can Cassanyes, a Sant Marçal, als presidents i caps de colla a la trobada anual del Consell de Savis.

Els Castellers de Vilafranca volen agrair les mostres de condol rebudes per part de les colles castelleres, així com la presència de representants d’algunes d’aquestes ahir a l’enterrament.

Aquí podeu veure’n un recull fotogràfic.