Apoteosi verda

2010-11-01T16:42:39+01:001 Novembre 2010|Notícies castelleres|0 Comments

Els Castellers de Vilafranca fan història al descarregar per primera vegada la torre de vuit. El Verds conclouen la segona millor actuació mai vista amb 4 gammes extra descarregats.

castellers de vilafranca - torre de vuit descarregada

 

Aquest 1 de novembre de 2010, Tots Sants, s’ha escrit una nova pàgina d’or dins del món casteller. Els Castellers de Vilafranca van descarregar per primera vegada a la història la torre de vuit, un castell que, fins aquest Tots Sants, es considerava impossible de descarregar. Els Verds han demostrat que a través d’un treball persistent als assaigs, esforç, paciència i, sobretot, no perdent mai l’esperança, tot és possible. Eren pocs els que hi confiaven, i molts els que somiaven en veure algun dia aquest castell descarregat. Aquest dia ja ha arribat i els Verds han tornat a superar el sostre casteller.

L’actuació de Tots Sants va començar amb el 4d9fa, el talismà de la colla i que havia de donar força als castellers de cara al gran objectiu del dia. El castell va mostrar més nervis dels que ens ha tingut acostumats aquesta temporada, però gràcies a un gran treball, el 4d9fa es va poder descarregar.

A la segona ronda arribava el gran moment, la td8. Quan els segons es van col·locar, un silenci sepulcral es va apoderar de la plaça. Amb els quarts a sobre del castell donaven per bo l’intent, i van començar a sonar les gralles. Res podia fallar, ja que la fragilitat de la construcció comportava que al més mínim problema la torre es tranqués. El silenci va persistir fins a l’entrada de la cassoleta, i amb l’aleta, la plaça va explotar en aplaudiments i crits que van anar en augment al veure la sortida de la canalla. Per primera vegada a la història es veia la descarregada d’una td8. La plaça va embogir a crits, el tronc no va patir cap sotragada que el fes perillar i tota la resta va sortir sobre rodes. La td8 es descarregava per primera vegada a la història davant l’admiració de tota la plaça de la Vila i de l’emoció, de l’eufòria i de la bogeria de castellers i afeccionats.

A la tercera ronda, els Castellers de Vilafranca van plantar cara al 3d9fa, castell que havien descarregat per primera vegada a la història a la diada de Sant Ramon del 2009. El castell es va mostrar segur, i es va veure completat per segona vegada per part dels de la camisa verda, de moment els únics en haver-lo descarregat. A l’hora del pilar, i per tancar una actuació de somni amb quatre gammes extra descarregats, els Verds van completar el pd8fm.

D’aquesta manera es va posar el punt i final a una diada de Tots Sants que es recordarà per sempre més com el dia en què es va trencar un mite, el mite de què la td8 era indomable i impossible de descarregar. Al Tots Sants del 2010 els Castellers de Vilafranca han descarregat per primera vegada a la història la td8.

 

Veure fotos, vídeos i articles relacionats amb actuació

Deixa un comentari