Els Castellers de Vilafranca tenen diverses activitats el proper cap de setmana, concretament dissabte. Al migdia, les Castelleres dels Castellers de Vilafranca actuaran a la I Actuació de dones castelleres a Bellprat, i a la tarda, els vilafranquins actuaran a la inauguració de la seu al Penedès de Divina Pastora.

 

Les Castelleres dels Castellers de Vilafranca compartiran plaça amb les castelleres de la Colla Joves Xiquets de Valls i els Moixiganguers d’Igualada. Aquesta actuació serà un concurs, per tant, al finalitzar es donaran el primer, segon i tercer premi a les colles. La singularitat d’aquesta trobada, que s’inclou als actes del Memorial a Nativitat Yarza -primera alcaldessa de Catalunya-, és que els troncs dels castells han d’estar integrats exclusivament per dones. La temporada passada els Verds ja van participar a una actuació com aquesta, però eren l’única colla castellera. L’actuació a Bellprat serà a les dotze del migdia.

 

A les sis de la tarda, els Castellers de Vilafranca tenen una cita a la Rambla de Sant Francesc de Vilafranca, per participar a la inauguració de la seu de Divina Pastora al Penedès. En acabar, hi haurà pica-pica per tothom. A més, a dos quarts de vuit del vespre, s’enlairarà un globus per la canalla dels Verds i els guanyadors del premi aleta, el premi infantil de l’últim certamen literari dels Castellers de Vilafranca.