Torre de 9 amb folre

Torre de 9 amb folre 2018-03-15T23:27:38+00:00

Descripció

La torre de nou amb folre és el castell més difícil que s’ha aconseguit carregar mai. A diferència de la torre de nou amb folre i manilles. la torre de nou amb folre (també anomenada torre de nou sense manilles) prescindeix de la segona base de suport, de manera que la dificultat de la construcció augmenta exponencialment.

El primer intent de la colla d’aquest castell va ser en la Diada de Tots Sants del 2004, amb el Lluís Esclassans de cap de colla. Només uns mesos després, vam aconseguir carregar per primer cop a la història la torre de nou amb folre en la Diada de Sant Fèlix de 2005. Aquest fet es va produir quan la colla encara no havia aconseguit descarregar la torre de vuit, fet que encara afegeix més transcendència a la gesta.

La dificultat del castell es posa de manifest en el fet que només s’ha aconseguit carregar dues vegades més, totes dues per part dels Castellers de Vilafranca, en les Diades de Tots Sants del 2011 i del 2012. A dia d’avui, cap altra colla l’ha aconseguit carregar.