Serà aquest dissabte davant del Claustre de Sant Francesc, a Vilafranca. Serà la primera actuació de la colla des de fa gairebé 2 anys.

Aquest dissabte 18 de setembre a dos quarts de 8 del vespre, els Castellers de Vilafranca faran la primera actuació des de l’inici de la pandèmia. Serà a la Nit dels Xarel·los, una jornada que organitzen la DO Penedès i el Gat Blau. De fet, ha estat una actuació habitual en les últimes temporades de la colla i aquest any ja estava previst alçar-hi uns pilars. Ara, però, arran de l’aprovació per part del Procicat de l’annex específic del pla de represa de la cultura popular, que permet fer castells amb 160 persones, finalment s’hi podrà fer una actuació completa.

L’actuació serà a dos quarts de 8 del vespre davant del Claustre de Sant Francesc, al carrer Sant Pere, a Vilafranca del Penedès. Es tallarà el primer tram de carrer des de la Rambla Nostra Senyora i hi haurà un espai amb cadires pel públic que hi vulgui assistir. A més, tal com estableix la nova normativa, tots els castellers i castelleres majors de 12 anys hauran de disposar del certificat de vacunació o bé, passar una prova PCR com a màxim 48 hores abans. Pel que fa la canalla, menor de 12 anys, passarà un test d’antígens.

La d’aquest dissabte serà la primera de les actuacions que la colla prepara per les properes setmanes amb l’objectiu del proper 1 de novembre celebrar la Diada de Tots Sants. De fet, el Tots Sants del 2019 és l’última actuació de la colla fins ara.