La setmana d’inici de temporada ha engegat amb una roda de premsa i dijous tornarà la primera sessió del “MusiCal Figarot”. Aprofitant l’inici dels assaigs i el 8M es farà un homenatge a les primeres dones que van entrar a la colla

La temporada 2020 està a punt de començar pels Castellers de Vilafranca i la setmana s’ha encarat amb una roda de premsa d’inici de temporada. La trobada va tenir lloc el passat dimarts 3 de març a Cal Figarot a dos quarts de vuit del vespre on es van presentar els objectius de la temporada i del mandat per part del president Carles Mata i el cap de colla Cisco Benet.

Aquest dijous 5 de març tornen les ‘jam sessions’ de la música tradicional a Cal Figarot. Els Castellers de Vilafranca tenen la intenció de dinamitzar la seva seu social durant els dies que no hi ha activitat castellera. Així doncs, tornen a presentar el cicle quinzenal de quatre concerts de petit format al bar de Cal Figarot. Sota el nom “MusiCal Figarot” és un espai de creativitat musical en el qual, a partir d’una base instrumental tradicional, hi haurà espai per a la improvisació oberta a tothom qui ho desitgi espontàniament. Per tant, són unes ‘Jam Sessions’ participatives de música tradicional i amb un ambient distès i relaxat que permet gaudir de bona música mentre se sopa a Cal Figarot.

“MusiCal Figarot” se celebrarà els dijous a les deu del vespre, cada quinze dies, a partir d’aquest 5 de març i fins al 16 d’abril al bar de la seu social dels Castellers de Vilafranca. La primera sessió serà aquest dijous i anirà a càrrec d’Aurore Vizentini (tenora), Alba Tomás (acordió) i Marcel Casellas (contrabaix).

Aquestes són les dates i els músics que passaran per Cal Figarot:

  • 5 de Març: Aurore Vizentini (tenora), Alba Tomás (acordió)  i Marcel Casellas (contrabaix)
  • 19 de Març: Ivó Jordà (gralla), Carles Marigó (teclat) i Gemma Abrié (contrabaix)
  • 2 d’Abril: Clara Ayats (violí), Laia Vallès (teclat) i Xavi Carbó (contrabaix)
  • 16 d’Abril: Manu Sabaté (gralla i tenora), Laia Casabellas (guitarra) i Ton Felices (contrabaix)

Després d’un període de descans més que merescut, aquest divendres els Castellers de Vilafranca tornaran a donar el tret d’inici de la temporada reprenent els assaigs!

Per fer-ho es necessitarà de tots, de totes i de tothom. Per això ens trobarem a les 21:30h a Cal Figarot!

Aquest divendres es farà un homenatge a totes les dones castelleres que van entrar a la colla des de la fundació de la colla l’any 1948 fins a l’any 2000. Es vol fer un reconeixement públic a totes les dones que han contribuït a impulsar els Castellers de Vilafranca en totes les posicions que han ocupat, des del peu fins al pom de dalt, i que sovint no són prou reconegudes.

A més, el proper diumenge 8 de març s’alçarà un pilar format per dones en la concentració feminista que tindrà lloc a les 12h del migdia a la Plaça de la Vila.