Els Castellers de Vilafranca van actuar aquest diumenge dia 27 d’octubre a Sitges. L’actuació comptava amb la participació de les colles dels Xicots de Vilafranca, la Colla Jove Castellers de Sitges i els Castellers de Lleida.

Els verds van entrar a plaça amb un pilar de quatre caminat i van iniciar l’actuació amb un tres de nou amb folre descarregat en primera ronda. En segona ronda, van coronar un quatre de nou amb folre. 

A la tercera ronda els verds van apostar per un castell inèdit: el 10 de 8. Un castell que durant tota la temporada han anat treballant i que ja havien assolit en diverses ocasions un pis per sota, el 10 de 7. Així doncs, els Castellers de Vilafranca van descarregar el primer 10 de 8 de la història dels castells amb una sola enxaneta que va coronar els tres poms de dalt de la gran estructura.

En ronda de pilars, van descarregar un pilar de set amb folre i van acabar l’actuació amb quatre pilars de quatre.

Ara, els verds encaren la seva última setmana d’assajos de la temporada que culminarà amb l’actuació de divendres dia 1 de novembre: Tots Sants. Una diada molt important per la colla, que prepararan amb dos assajos el de dilluns dia 28 d’octubre a les 20h i l’assaig especial de dimecres 30 d’octubre a les 20:30h.

L’objectiu dels vilafranquins és descarregar el 3 de 10 amb folre i manilles, castell que encara no han pogut descarregar aquesta temporada, però que han carregat en tres ocasions.