Un any més, els Castellers de Vilafranca estrenen el MusiCal Figarot, quatre sessions quinzenals d’improvització musical amb instruments tradicionals. S’anomenen ‘Punts de trobada’ i són els equivalents de les Jam Sessions amb Denominació d’Origen. És un espai de creativitat musical en el que a partir d’un corpus de repertori dels gèneres (pals) de la música tradicional s’obren espais per a la improvisació, on conviuen instruments propis de la tradició amb d’instruments més “convencionals” i on també hi ha lloc per tal de desenvolupar glosa improvisada i fins i tot per tal de ballar-hi els pals tradicionals: Contrapàs i Sardana, Rumba, Ball Pla, Jota i gèneres derivats.

L’origen el trobem al Centre Artesà Tradicionàrius (el CAT) de Gràcia ara farà cosa d’uns 20 anys; actualment trobem que es fan punts de trobada periòdics a diferents llocs de la geografia catalana: A Sant Cugat del Vallès, altres indrets de Barcelona, a la Garrotxa, a Espluges de Llobregat… Gràcies a la col·laboració dels Castellers de Vilafranca i el Restaurant Cal Figarot, aquest dijous 24 de gener es tornarà a poder gaudir d’aquesta proposta musical a la seu social de la colla penedesenca. Serà amb una periodicitat quinzenal i, en total, seran quatre sessions.

 

Les sessions comptaran amb els següents artistes però hi poden participar de forma improvisada tots aquells que vulguin.

 

Dates i músics

 • 24 de gener
  – Ivó Jordà: Gralla
  – Carles Carbonell: Teclats
  – Marcel Casellas: Contrabaix

 

 • 7 de febrer
  – Pep Rius: Contrabaix
  – Núria Lozano: Acordió diatònic
  – Carol Duran: Violí

 

 • 21 de febrer
  – Xavi Carbó: Contrabaix
  – Sandra Montfort: Guitarra
  – Pau Benítez: Flabiol

 

 • 7 de març
  – Manu Sabaté: Gralla
  – Lluís Giménez: Guitarra
  – Ton Felices: Contrabaix

 

Totes les sessions seran gratuïtes, a partir de les 10 de la nit, al restaurant de Cal Figarot.