Fèlix Miret, Manel Ortiz i Sergi Via guanyen el Premi a Casteller Socarrel dels Castellers de Vilafranca

2018-11-22T18:40:58+01:0022 Novembre 2018|Notícies castelleres|0 Comments

El premi a la ‘Fidelitat castellera’ és per l’empresa vilanovina Esports Prieto S.L.

Els Castellers de Vilafranca han donat a conèixer els premis ‘Casteller de Socarrel’ d’enguany, un reconeixement dedicat a membres de la colla que han tingut una trajectòria destacada dins l’entitat. Aquest any, l’equip directiu dels Castellers de Vilafranca ha decidit que els ‘Socarrel’ siguin per Fèlix Miret, Manel Ortiz i Sergi Via. A continuació, es detalla la relació de cada un amb la colla.

 

FÈLIX MIRET i ROVIRA: Va començar a la colla des de ben petit, de la mà del seu pare i del seu germà més gran. Tot i que, amb només tres anys ja havia fet algun pilar de quatre -per sota- es pot dir que va començar a formar-ne part assíduament l’any 1982. No és menys cert que, juntament amb molts altres castellers, ha tingut una bona part de culpa del lideratge dels Castellers de Vilafranca durant el darrer quart de segle, perquè. Ja fa deu anys que se’n va anar a viure als Estats Units. Viu el món casteller com el qui més, com quan parava els pilars, les torres o els castells màxims de les camises verdes, des de milers de quilòmetres de distància. Ara se li vol reconèixer els seus mèrits i tot allò que va donar per la colla, com han fet també el pare, el germà i la mare, que, a més, va rebre un dels nostres premis a la “Fidelitat Castellera”.
MANEL ORTIZ i GIL: Va entrar a formar part de la colla, juntament amb un grup d’amics de tota la vida, l’any 1991; i des de llavors ha mantingut una continuïtat que no s’ha vist estroncada. El seu pare ja havia portat la camisa verda i el seu germà també és casteller. Per la seva complexió física s’ha fet pràcticament imprescindible, com a primeres mans, als folres i les manilles dels nostres castells més grans. Ja fa uns quants anys que se’l pot veure en aquestes posicions; i més en vindran, segur.
SERGI VIA i TROTONDA: La seva imatge ha anat sempre lligada al pis on els membres del tronc ja no estan ‘tapats’ per la pinya, el folre o les manilles. Va començar amb nosaltres l’any 1995 i, aquell any, ja va fer els seus primers castells de nou. Des de llavors, no ha parat de fer castells grossos i encara li queda corda per estona, ja que el seu compromís és inesgotable. Alguns dels seus germans també han fet castells, però ell és el que ha tingut més continuïtat. Es pot ben dir que és de “bona fusta”, ja que el seu ofici el porta a tractar sovint amb aquest tipus de material de construcció, com s’ha pogut comprovar, en tantes ocasions, a Cal Figarot.
——
El premi ‘Fidelitat Castellera 2018’ es per l’empresa vilanovina Esports Prieto S.L, que ja fa una vintena d’anys que col·labora d’una manera fidel i altruïsta -fent donació d’una bicicleta- amb els Castellers de Vilafranca, primerament en temps d’aquella ja extingida cursa que duia el nom de “corre-verdura” i, més recentment, amb la “pedalada verda” que congrega, any rere any, centenars de vilafranquins i penedesencs. El seu propietari és el senyor Celestino Prieto, antic i conegut ciclista professional que s’havia distingit al costat d’altres corredors de la talla dels Indurain, Delgado o Lejarreta.

Deixa un comentari