Aquesta obra culminarà el projecte de remodelació de Cal Figarot

Els últims 3 anys, els Castellers de Vilafranca estan remodalant la seva seu social, Cal Figarot, per fer-la més accessible al volum de visitants que cada dia visiten la colla i per adaptar-la a l’activitat castellera que hi ha habitualment. Un projecte que tindrà com a cirereta la creació d’una escultura a l’entrada de Cal Figarot. Es tracta de l’escultura d’una torre de vuit de mida real que donarà la benvinguda a tots els castellers, aficionats i visitants que entrin a la seu social dels Castellers de Vilafranca. Precisament, la torre de vuit és un castell molt especial per la colla, ja que és d’extrema dificultat tècnica i el van descarregar per primer cop a la història els propis Castellers de Vilafranca la diada de Tots Sants de 2010.

Primera torre de vuit descarregada de la història. Tots Sants 2010. Vilafranca.

 

Per això, els Verds proposen, a tothom qui vulgui formar part d’aquest nou projecte, fer una aportació econòmica i, d’aquesta manera, convertir-se en mecenes de la colla i que el seu nom quedi per sempre més unit a aquesta escultura única i inèdita al local dels Castellers de Vilafranca.

Hi ha diferents opcions per col.laborar en el projecte, que es poden consultar en el seguent enllaç.

https://www.verkami.com/projects/22014-escultura-dels-castellers-de-vilafranca-a-cal-figarot

Cal Figarot és un casal noucentista propietat dels Castellers de Vilafranca des de 1984. La compra i les primeres obres ja van ser fetes gràcies al mecenatge dels mateixos castellers i simpatitzants de la colla. El 1998 la casa s’amplia amb la compra de la nau adjacent, on ara assagem, mitjançant microcrèdits dels propis castellers.

L’escultura de la torre de vuit estarà feta per Rovellart, art a quatre mans, per part de l’Àngels i el Fred, artistes multidisciplinaris. Treballen amb ferro recuperat, majoritàriament amb cèrcols d’antigues bótes de vi donant-los una segona vida. A través del color i la forma creen escultures vibrants i coloristes. Ja porten una dècada creant espais diferents amb un toc fresc i harmonia en el moviment i actualment tenen una galeria: l’Espai ROVELLART a Ciutadella de Menorca.