Els Castellers de Vilafranca van obtenir el segon premi en el XXVII Concurs de Castells de Tarragona del passat 7 d’octubre. Els verds, que van descarregar el 3 de 10 amb folre i manilles i la torre de 9 amb folre i manilles i van carregar la torre de 8 neta, van quedar classificats en segon lloc amb 8.070 punts.

En la primera ronda, els Castellers de Vilafranca van descarregar un 3 de 10 amb folre i manilles impecable, que van saber resoldre amb aparent facilitat. Aquesta gesta els va classificar, provisionalment, en primer lloc del rànquing oficial. En segona ronda, els verds esperaven descarregar la torre de 8, que va quedar en carregada. En tercera ronda, els vilafranquins van intentar el 4 de 10 amb folre i manilles, que no es va arribar a carregar. Finalment, els verds van optar per la torre de 9 amb folre i manilles, un castell que els va mantenir en la segona posició del rànquing.

El d’enguany és el primer Concurs de Castells que els vilafranquins no guanyen des de l’any 2002, és a dir, vuit edicions. En aquesta ocasió, els vilafranquins han entomat la derrota amb esportivitat i una actitud exemplar, aplaudint la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que va guanyar el Concurs de Castells, trencant així l’hegemonia al podi de Vilafranca.