La presentació serà aquest divendres a la sala polivalent i anirà a càrrec de Laia Colomé i el mateix autor
WhatsApp Image 2017 07 26 at 13.34.30

 

 

Els Castellers de VIlafranca presentaran aquest divendres a Cal Figarot el nou llibre del periodista de RAC1, Benet Íñigo, ‘Pit i amunt!’.

La presentació tindrà lloc a la Sala Polivalent de Cal Figarot a partir de les vuit del vespre i anirà a càrrec de la periodista i castellera dels Verds, Laia Colomé. Durant la presentació també hi intervindran l’autor del llibre, Benet Íñigo i el president dels Castellers de Vilafranca, Joan Badell.

El llibre és el relat entre la ficció i la realitat d’unes vides lligades al món dels castells i els valors que se’n desprenen. Quan el New York Times publica un vídeo en 360 graus d’un 4 de 10 amb folre i manilles és perquè plàsticament és impressionant. Centenars de cossos amuntegats, músculs en tensió, fragilitat, el públic aguantant la respiració… i una petita enxaneta de 8 o 9 anys marcant la frontera entre l’èxit i el fracàs. Però si la Unesco va declarar els castells patrimoni immaterial de la humanitat (2010) no és, només, perquè els castells siguin espectaculars i emocionants. És, sobretot, perquè sota aquestes construccions mastodòntiques no hi ha només els baixos; hi ha colles castelleres. Entitats que lluiten, gaudeixen i es sacrifiquen dia a dia per aconseguir-ho, que han creat un teixit social dens, divers i ric i que fa perdurar uns valors que van més enllà de l’estètica majestuosa dels castells.

És un llibre destinat a diferents públics: tant l’entès en castells com el que no ho és, ja que Íñigo descriu les sensacions i la manera d’estructurar un castell. A través dels diferents pisos d’un castell de deu, l’autor detalla les parts fonamentals que cal tenir en compte per entendre el món casteller.

En acabar la presentació se servirà una copa de vi de la DO Penedès i es podran comprar els llibres a la parada que muntarà la Llibreria La Cultural.