Els Castellers de Vilafranca han alçat un pilar de 5 al Pati dels Carruatges i han entregat simbòlicament al President Mas el trofeu de l’últim Concurs de Castells de Tarragona.

 

 

Aquest dimarts al migdia el president de la Generalitat, Artur Mas, ha rebut a la junta dels Castellers de Vilafranca encapçalada pel cap de colla Pere Almirall i Josep Cabré ‘Jou’, president dels Verds. Durant més de mitja hora l’equip directiu de la colla i el president Mas, acompanyat pel Conseller de Cultura Ferran Mascarell, han conversat sobre els reptes de la colla vilafranquina. Alguns d’ells, més enllà dels castells, com la participació de la colla a la Barcelona Catalonia Culture Week, que es durà a terme a Xangai durant la primera setmana de novembre i on els Castellers de Vilafranca desplaçaran prop de 200 camises en el seu primer viatge a la Xina. La junta també ha expressat al president el seu compromís amb el país participant a la Via Lliure del proper Onze de Setembre a l’Avinguda Meridiana de Barcelona. Des de la manifestació del 2012, els vilafranquins han participat a totes les convocatòries reivindicatives de l’Onze de Setembre.

 

A continuació, al Pati dels Carruatges del Palau de la Generalitat, els Verds han ofert un pilar de 5 al president Mas i tot seguit la colla li ha entregat diversos obsequis com la camisa verda de l’entitat o una samarreta de la colla amb els colors de la senyera. L’entrega simbòlica del trofeu com a campions del passat Concurs de Castells, el setè consecutiu i el desè per la colla, i una foto de família ha servit per tancar la recepció oficial als Castellers de Vilafranca. Aquesta ha estat la primera recepció oficial d’un president de la Generalitat a una colla castellera.