Els Castellers de Vilafranca reaccionen a un intent de 3 de 9 amb folre i l’agulla descarregant el primer pilar de 8 amb folre i manilles de la temporada

 

 

 

Els Castellers de Vilafranca han actuat aquest migdia a la Diada de Santes de Mataró, juntament amb la colla local, els Capgrossos de Mataró, i els Minyons de Terrassa. A la primera ronda els de Cal Figarot ja han posat les cartes sobre la taula descarregant la tercera torre de 9 amb folre i manilles del curs. Una torre que aquest any els de Vilafranca li tenen les mides ben apamades.

 

 

A la segona ronda han optat pel 4 de 9 amb folre, un castell que ha mostrat força millors mides que els descarregats en les últimes actuacions. Després de la torre i el quatre, a la tercera ronda els Verds han volgut pitjar l’accelerador i portar a plaça el 3 de 9 amb folre i l’agulla. L’estructura, però, no ha pujat tranquil·la en cap moment, i amb la cassoleta del 3 col·locada, el castell ha cedit. Els Castellers han descarregat el 3 de 9 amb folre com a repetició.

 

 

Amb una gran reacció de tota la colla i malgrat la caiguda, a la ronda de pilars els Castellers de Vilafranca no han volgut renunciar a la resta de castells preparats per les Santes i han descarregat el primer pilar de 8 amb folre i manilles de la temporada. Un espadat que no ha pujat tranquil i amb novetats pels pisos superiors, però que, lluitat al màxim, s’ha pogut completar i sumar, així, un castell nou al repertori vilafranquí de la temporada.

 

 

La propera actuació dels Castellers de Vilafranca serà dissabte vinent, 1 d’agost, a la Festa Major de Vilanova i la Geltrú. Els penedesencs actuaran juntament amb els amfitrions, els Bordegassos de Vilanova, i amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Aquest divendres 31 de juliol, els Verds realitzaran el segon assaig especial de l’estiu a Cal Figarot, on es demana la màxima assistència de castellers, aficionats, amics i familiars.