Els Bordegassos de l’Alt Penedès van ser els guanyadors del concurs per davant dels Castellers del Foix després d’un final molt ajustat

 

 

Els Castellers de Vilafranca van organitzar el passat dissabte la sisena edició del JOVErd, el concurs de castells entre centres d’ensenyament de secundària de l’Alt Penedès. 7 centres van participar-hi amb més de 900 nois i noies; un èxit rotund de participació que demostra que la tradició castellera està ben viva a l’Alt Penedès. El jardí i la nau de Cal Figarot es van quedar petites davant la gran afluència de participants i públic, entre professors, familiars, amics i castellers.

 

Poc abans de les 10 del matí, tots els participants es van anar concentrant a les portes de Cal Figarot, on cada colla va alçar un pilar mentre les gralles entonaven el Cant dels Segadors. Després, cada una de les colles van fer l’entrada al pati amb un pilar. Com és habitual, cada una de les colles portava una samarreta amb un color distintiu, tenia un cap de colla –que podia ser el professor o professora o exalumnes castellers- i també un responsable de l’organització per tal de facilitar el desenvolupament del concurs. L’entrada a plaça i l’ordre d’actuació es va cenyir a l’ordre establert en el sorteig d’uns dies abans a la roda de premsa de presentació del JOVErd.

 

En la primera ronda, les colles havien de fer tants pilars de 2 nets com poguessin, mentre que cada pilar estigués envoltat per unes mans al davant i unes altres al darrera. A la segona i tercera ronda és quan es van veure les estructures més meritòries, com tres pilars de 5 amb folre i dos 7 de 5 amb agulla nets. No va ser fins a la ronda de pilars quan es va definir la colla guanyadora de la sisena edició del JOVErd: els Bordegassos de l’Alt Penedès, de l’IES Alt Penedès de Vilafranca, per davant i a molt poques dècimes dels Castellers del Foix, de l’IES El Foix de Santa Margarida i els Monjos. En tercera posició i completant el podi es van classificar els Grimpaires del Montagut, de l’Escola Montagut de Vilafranca.

 

Pel que fa al trofeu Oriol Rossell, un premi que va atorgar el jurat del JOVErd, en aquesta edició se’l van endur els Castellers del Foix per l’alta participació del centre amb 250 nois i noies, l’esforç i el treball mostrat durant tot el certamen i pel respecte mostrat vers les altres colles i l’organització.

 

Durant tot el matí van ser moltes les persones –entre professorat, familiars i castellers- que es van apropar a Cal Figarot. El balanç que en fa tant els Castellers de Vilafranca com els professors i professores és molt positiu.

 

A continuació detallem la classificació final de la sisena edició del JOVErd:

1r. Bordegassos de l’Alt Penedès

2n. Castellers del Foix

3r. Grimpaires del Montagut

4t. Colla Jove de Sant Elies

5è. Tirallongues del Pou de l’Eugeni d’Ors

6è. Vailets del Sant Josep

 

7e. Castellers del Milà