Tant la guanyador com els dos finalistes són estudiants de l’IES Alt Penedès de Vilafranca. 10 centres participaran al 6è JOVErd el proper 25 d’abril.

 

Gemma Miralles, alumna de l’IES Alt Penedès de Vilafranca, ha estat la guanyadora de la segona edició del concurs de cartells del JOVErd, un cartell amb el que a partir d’ara els Castellers de Vilafranca promocionaran l’edició d’enguany del JOVErd, el concurs de castells entre centres de secundària de l’Alt Penedès. Aquest any el projecte arriba a la seva sisena edició.

Els Castellers de Vilafranca van rebre 79 cartells dissenyats pels participants. A causa de l’èxit d’aquesta segona edició del concurs de cartells, l’organització també va decidir designar a dos finalistes. Joan Brull i Èlia Bruna han estat el primer i segona finalistes, respectivament, i coincideix que també són alumnes del mateix centre, l’IES Alt Penedès. Com a premis, es va obsequiar la guanyadora amb una samarreta i un mocador dels Castellers de Vilafranca, unes bambes entregades per la botiga especialitzada Espai Running i una subscripció d’un any al setmanari El 3 de Vuit, mentre que el primer finalista va rebre també una samarreta i un mocador de la colla i, a més, una invitació per a dues persones al parc de les Deus Aventura de Sant Quintí de Mediona. La segona finalista va ser obsequiada amb una samarreta i un mocador de la colla.

El 6è JOVErd, en marxa

En l’entrega de premis de dimarts passat, l’organització del JOVErd també va desvetllar algunes novetats de l’edició d’aquest any, la sisena. Des del mes de gener, s’han realitzat un total d’11 tallers a tots els centres de secundària de la comarca de l’Alt Penedès, en els què hi ha participat prop d’un miler d’alumnes.

Com a novetats d’aquest any, un dels organitzadors, Toni Bach, va explicar que el premi Oriol Rosell pateix una modificació respecte l’any passat: no el guanyarà el centre que aconsegueixi el castell de més puntuació sense castellers ni castelleres a l’estructura, sinó que el jurat entregarà el premi valorant l’esforç i el treball realitzats. A més, també va puntualitzar que aquest any s’aplicaran penalitzacions severes a totes les actituds per part de d’alumnes que siguin poc respectuoses i ofensives vers la resta de participants o a l’organització.

Durant la presentació de l’edició d’enguany del JOVErd, l’organització va destacar la bona entesa i relació que hi ha entre els Castellers de Vilafranca i el professorat i equips directius dels centres. A petició d’aquests últims, aquest any la data del concurs s’avança unes setmanes per tal de no coincidir amb els exàmens de final de curs. Serà el proper dissabte 25 d’abril a Cal Figarot i hi participaran 10 colles.