Una vuitantena de cartells s’han presentat al concurs. El guanyador es donarà a conèixer en roda de premsa el proper 7 d’abril.

 

 

La sisena edició del JOVErd ja té cartell, tot i que el guanyador del concurs es guardarà en secret fins el proper dimarts 7 d’abril, quan es donarà a conèixer en roda de premsa. El passat dilluns 23 de març totes les escoles i instituts van presentar els treballs realitzats pels alumnes, candidats a convertir-se en el cartell que la colla utilitzarà per a la promoció del 6è JOVErd, el concurs de castells entre centres d’educació secundària de l’Alt Penedès. A dia d’avui, ja es pot donar a conèixer que l’èxit de participació en aquest segon concurs de cartells ha estat aclaparador: s’han presentat 79 treballs, mentre que l’any passat tan sols se n’havien presentat 3.

 

El mateix dilluns al vespre es va reunir un jurat expert en arts plàstiques per determinar el guanyador. Degut a l’alta participació, l’organització del JOVErd va decidir concedir també un segon i un tercer premi. El jurat ha estat format per penedesencs professionals del món del disseny: Montse Raventós, de l’estudi ladyssenyadora; Marc Sadurní, de l’escola de dibuix i pintura Zig Zag de Vilafranca; Lluís Masach, il·lustrador; Martí Ferré, de Bildi Gràfiks; i Ricard Rafecas, director del setmanari El 3 de Vuit.

 

Entre els 79 cartells presentats, hi havia opcions molt creatives, ja fos a través del dibuix com de la fotografia, i que transmetien a la perfecció la imatge del JOVErd: jovent, castells, tradició, futur, competició i festa. Els dos finalistes rebran com a premi productes de marxandatge de la colla, mentre que el guanyador rebrà, a part de marxandatge, dues entrades pel Parc Les Deus Aventura a Sant Quintí de Mediona, material esportiu d’Espai Running i una subscripció per un any al 3 de Vuit. Pel que fa a l’escola o institut del primer premi, aquest també rebrà una subscripció al mateix setmanari i un premi per part de la colla.

 

 

A partir del dimarts 7 d’abril, quan es faci públic, els Castellers de Vilafranca començaran a utilitzar el cartell per promocionar el 6è JOVErd, que tindrà lloc a Cal Figarot el proper dissabte 25 d’abril. Mentrestant, els centres d’educació secundària que hi participaran segueixen preparant les estructures castelleres que volen portar al concurs.