Un equip de la colla participarà aquest dissabte a la 21ena edició dels descens de traineres del riu Oria

 

 

Un grup format per una seixantena de Castellers de Vilafranca marxa aquest divendres cap a Orio, un petit poble del País Basc, per participar al tradicional descens de traineres del riu Oria, competició que enguany arriba a la seva 21ena edició. L’expedició ha estat formada per Toni Bach, casteller molt vinculat al món del rem amb llagut a Lloret de Mar i qui, des de fa un parell d’anys, anima a un bon grup de la colla a participar a la regata que per Festa Major organitza el municipi costaner.

 

Aquest any el Club de rem d’Orio, un dels clubs més antics del País Basc, compleix 50 anys i per celebrar-ho ha volgut que el descens d’aquest dissabte comptés amb 100 embarcacions, entre elles, la dels Castellers de Vilafranca. Ja fa uns mesos es van posar en contacte amb persones properes a la colla per traslladar-los-hi la proposta, i els Verds es van posar a entrenar per poder fer un bon paper aquest dissabte 21 de febrer, a partir de les 5 de la tarda.

 

Són 13 persones les que podran remar i que ja fa força setmanes que es preparen. En un primer moment, havien pensat de participar-hi amb un llagut, però finalment han aconseguit una trainera, l’embarcació tradicional de la zona. Com a timoner, l’equip dels Verds comptarà amb un home que ha guanyat en dues ocasions les famoses “Banderes de la Concha”. En el moment que se’ls hi doni la bandera que simbolitza la seva participació en el descens, els membres de la colla alçaran un pilar per apropar la cultura dels castells a Orio.

 

 

Malgrat que tan sols hi participin 13 persones, una cinquantena de persones més –entre castellers i familiars- marxaran al llarg d’aquest divendres cap a Orio per assistir a la festa i animar a la trainera de la colla. Està previst que dissabte al matí visitin la localitat d’Orio i que al migdia dinin a una associació basca.