El Club de Directors d’Art d’Europa ha reconegut el disseny del llibre dels Castellers de Vilafranca amb una nominació als seus premis anuals, l’equivalen al bronze

 


 

Si el passat juny l’estudi de disseny Bildi Gràfiks va rebre el premi Laus d’Or del públic pel disseny del primer volum de la història dels Castellers de Vilafranca a mans de l’Associació de Dissenyadors Gràfics i Directors d’Art de la FAD, just la setmana passada va recollir un nou premi, aquesta vegada a nivell europeu.

 

Es tracta dels premis que anualment atorga el Club de Directors d’Art d’Europa (Art Directors Club of Europe – ADC*E) en una competició on només tenen accés les peces premiades a cada país. Es tracta d’una competició de guanyadors entre guanyadors i, per tant, té un alt valor rebre aquest premi perquè totes les peces tenen un gran nivell. Castellers de Vilafranca Vol.1 ha rebut la nominació, que és l’equivalent a la categoria de bronze. El passat dimecres es va fer l’entrega de trofeus i diplomes a tots els premiats de l’Estat Espanyol a l’edifici Dhub de Barcelona.

 

 

Castellers de Vilafranca – Volum I és un llibre escrit pel casteller Eloi Miralles. Està dividit en dues parts: la primera repassa la història dels castells a Vilafranca, una llarga tradició castellera que té els seus orígens molt abans que nasqués la colla i que explica, en bona part, la importància dels castells a la vila, de la Plaça de la Vila i de la Diada de Sant Fèlix. La segona part repassa els primers anys d’història dels Castellers de Vilafranca (1948-1956) quan, curiosament, la colla vestia les camises rosades i vermelles. El llibre es va presentar el novembre del 2013 en un acte a l’Auditori de Vilafranca que va reunir representants de tot el món casteller. Amb aquest primer volum ja a la venda, el segon ja està en marxa.