La pluja d’aquest diumenge al migdia no ha fet perillar la diada del patró de la colla, que s’ha celebrat a la nau de Cal Figarot

 

 

Com és habitual els anys de Concurs de Castells de Tarragona, els Verds han celebrat el dia del seu patró, Sant Miquel, amb una diada castellera. Una actuació que els vilafranquins utilitzen com una clara preparació pel Concurs, just quan queda una setmana per la seva celebració. Com totes les previsions meteorològiques anunciaven, la pluja ha fet acte de presència a Vilafranca poca estona abans de l’inici de la diada. Els Verds s’han vist obligats a canviar d’ubicació i traslladar l’actuació de la Plaça de Sant Joan a la seu social de la colla, Cal Figarot.

 

La diada de Sant Miquel ha començat al voltant de quarts de 2 del migdia, una vegada finalitzada la missa en honor a Sant Miquel. Minyons de l’Arboç i Bordegassos de Vilanova han estat les colles convidades, que han portat a Vilafranca alguns dels seus castells més importants.

 

Els Castellers de Vilafranca, obligats a rebaixar intencions pel context de l’actuació, han descarregat en primera ronda el 4 de 8 amb agulla, i a la segona han descarregat també el 3 de 8 amb agulla. Els de la camisa verda han decidit renunciar a la tercera ronda per tal de poder fer una prova de 3 de 10 amb folre i manilles que ha pujat fins al pis de sisens.

 

Els tres assaigs que resten fins el Concurs de Castells són fonamentals per la colla. Per aquest motiu, es demana la màxima implicació dels castellers i castelleres i l’ajut dels aficionats i aficionades de Vilafranca i comarca. Als assaigs de dimecres (21h) i divendres (21.30h) es repartiran les samarretes pels acompanyants que entrin a plaça amb la colla el proper diumenge. Demà dilluns, l’assaig serà general a dos quarts de 9 del vespre.