Els Verds descarreguen el 3 de 9 amb folre i l’agulla a la Mercè

2014-09-21T20:58:13+01:0021 Setembre 2014|Notícies castelleres|0 Comments

Els Castellers de Vilafranca completen novament el castell amb agulla per segona setmana consecutiva. Ja en van tres aquesta temporada.


 

 

 

 

Aquest diumenge al migdia els Castellers de Vilafranca han actuat a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona en motiu de les festes de la Mercè. Com és habitual, els de Cal Figarot han compartit plaça amb els Castellers de Barcelona i els Minyons de Terrassa. Després d’una Santa Tecla d’un nivell màxim, els Verds s’han presentat a Barcelona volent deixar el llistó ben alt, però amb el cap posat a d’aquí dues setmanes, el Concurs de Castells de Tarragona.

 

A primera ronda, i com ja han fet en altres ocasions aquesta temporada, els penedesencs han descarregat el 9 de 8. Tot i que ens tenen acostumats a fer-lo amb una sola enxaneta que corona els tres poms de dalt, aquest diumenge l’han completat amb una nova versió, i és que el castell ha tingut tres enxanetes, però 5 aletes. Després que les tres enxanetes coronessin els tres poms, dues han baixat i la tercera ha seguit coronant els altres poms.

 

A la segona ronda ha arribat el plat fort de la jornada castellera, quan els vilafranquins han descarregat el 3 de 9 amb folre i l’agulla. El tercer de la temporada després de descarregar-lo al Catllar a finals d’agost i a Tarragona just la setmana passada. Amb el d’avui, els Castellers de Vilafranca sumen a aquestes alçades de la temporada cinc castells de 9 amb folre i l’agulla – dos 4 de 9 amb folre i agulla i tres 3 de 9 amb folre i l’agulla- a dues setmanes pel Concurs de Castells, una fita inimaginable pocs anys enrere.

 

A la tercera ronda han descarregat el 4 de 9 amb folre i han posat el punt i final a la diada de colles convidades de la Mercè amb el pilar de 7 folrat.

 

 

La propera actuació dels Castellers de Vilafranca serà la Diada de Sant Miquel, patró de la colla, diumenge 28 de setembre. Els vilafranquins han convidat als Minyons de l’Arboç i als Bordegassos de Vilanova a participar de la diada, que es farà a la Plaça de Sant Joan al voltant de l’1 del migdia.

Deixa un comentari