Els Castellers de Vilafranca completen novament el castell amb agulla per segona setmana consecutiva. Ja en van tres aquesta temporada.


 

 

 

 

Aquest diumenge al migdia els Castellers de Vilafranca han actuat a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona en motiu de les festes de la Mercè. Com és habitual, els de Cal Figarot han compartit plaça amb els Castellers de Barcelona i els Minyons de Terrassa. Després d’una Santa Tecla d’un nivell màxim, els Verds s’han presentat a Barcelona volent deixar el llistó ben alt, però amb el cap posat a d’aquí dues setmanes, el Concurs de Castells de Tarragona.

 

A primera ronda, i com ja han fet en altres ocasions aquesta temporada, els penedesencs han descarregat el 9 de 8. Tot i que ens tenen acostumats a fer-lo amb una sola enxaneta que corona els tres poms de dalt, aquest diumenge l’han completat amb una nova versió, i és que el castell ha tingut tres enxanetes, però 5 aletes. Després que les tres enxanetes coronessin els tres poms, dues han baixat i la tercera ha seguit coronant els altres poms.

 

A la segona ronda ha arribat el plat fort de la jornada castellera, quan els vilafranquins han descarregat el 3 de 9 amb folre i l’agulla. El tercer de la temporada després de descarregar-lo al Catllar a finals d’agost i a Tarragona just la setmana passada. Amb el d’avui, els Castellers de Vilafranca sumen a aquestes alçades de la temporada cinc castells de 9 amb folre i l’agulla – dos 4 de 9 amb folre i agulla i tres 3 de 9 amb folre i l’agulla- a dues setmanes pel Concurs de Castells, una fita inimaginable pocs anys enrere.

 

A la tercera ronda han descarregat el 4 de 9 amb folre i han posat el punt i final a la diada de colles convidades de la Mercè amb el pilar de 7 folrat.

 

 

La propera actuació dels Castellers de Vilafranca serà la Diada de Sant Miquel, patró de la colla, diumenge 28 de setembre. Els vilafranquins han convidat als Minyons de l’Arboç i als Bordegassos de Vilanova a participar de la diada, que es farà a la Plaça de Sant Joan al voltant de l’1 del migdia.