Com cada estiu, el Cine Club Vilafranca organitza amb els Verds un cicle de cinema a la fresca al jardí de Cal Figarot. Les projeccions seran el 3, 10 i 17 de juliol.

 


 

Aquest és el sisè any que els Castellers de Vilafranca, juntament amb el Cine Club Vilafranca, organitzen un cicle de cinema a la fresca als jardins de Cal Figarot. Aquest any es presentaran tres pel·lícules recents que han tingut una repercussió important i que encara no s’han pogut veure en cap cinema de Vilafranca: “La vida secreta de Walter Mitty”, “A 20 pasos de la fama” i “Bienvenidos al fin del mundo”. Les sessions es faran durant els tres primers dijous de juliol a les 10 de la nit, en versió original subtitulada. L’accés serà gratuït per tothom.

El cicle començarà el dijous 3 de juliol amb “La vida secreta de Walter Mitty”, un treball sorprenent i imaginatiu dirigit i protagonitzat per Ben Stiller, que dóna vida a un fotògraf somiador que empendrà una aventura sense límits. Continura el dijous 10 de juliol amb “Bienvenidos al fin del mundo”, una comèdia fantàstica per a tots els públics que va triomfar al festival de Sitges passat i que sap barrejar diferents gèneres per explicar-nos la crisi dels 40 entre alienígenes i gags. El programa es tancarà el dijous 17 de juliol amb “A 20 pasos de la fama”, una excel·lent pel·lícula que va guanyar merescudament l’Oscar al millor documental i que dóna, mai millor dit, la veu principal als cors de llegendes de la música del pop i el soul dels 60 fins ara com Sting, Jagger, Springsteen, Cocker, Wonder o Harrison.

La vida secreta de Walter Mitty

Dijous 3 de juliol a les 22.00. Jardins de Cal Figarot.

Direcció: Ben Stiller

Guió: Steve Conrad

Intèrprets: Ben Stiller, Kristen Wiig, Paton Oswalt, Shirley MacLaine, Adam Scott, Sean Penn

Estats Units, 2013, 114 minuts

Projecció en V.O. (en anglès) subtitulada

Ben Stiller dirigeix i protagonitza aquest film on Walter Mitty és un somiador amb molta vida interior que treballa com a responsable del departament de negatius de la revista Life, i, per tant, com a mà dreta de l’aventurer fotògraf interpretat per Sean Penn. En un moment de conversió al digital i de reestructuració de l’empresa, Mitty perd el negatiu de l’última portada en paper de la revista. Aquest fet, junt amb els ànims que rep de la seva companya d’oficina i amor platònic, l’anima a emprendre la seva primera aventura real cap a Groenlàndia, darrere del negatiu perdut.

Una feel-good movie amb guió de Steve Conrad (“En busca de la felicidad”) que barreja aventura, drama i comèdia per tal d’aconseguir un film que proclama l’amor a la feina ben feta (sigui en digital o en analògic) així com un cant a viure la vida sense pors, ja es vulgui marxar a l’aventura a Groenlàndia o demanar una cita a la companya de feina.

Bienvenidos al fin del mundo

Dijous 10 de juliol a les 22.00. Jardins de Cal Figarot.

Direcció: Edgar Wright.

Guió: Edgar Wright i Simon Pegg.

Intèrprets: Simon Pegg, Nick Frost, Paddy Considine, Martin Freeman, Pierce Brosnan.

Regne Unit, 2013, 109 minuts

Projecció en V.O. (en anglès) subtitulada

Edgar Wright (Zombies party i Arma fatal) torna a reunir-se amb Simon Pegg i Nick Frost per tancar l’anomenada trilogia del Corneto i aconseguir dirigir el més divertit, intel·ligent i madur de tots els seus films.

Cinc amics de la infància es reuneixen després de 20 anys perquè un d’ells està entestat a tornar a provar sort en una marató alcohòlic que mai van poder arribar a completar. Gary King, un ‘cuarentón’ que encara no ha aconseguit superar l’adolescència, convenç els seus quatre reticents amics, que han seguit les seves vides per camins molt diferents, i els arrossega al seu poble natal en un desesperat intent per arribar al famós pub “The World ‘s End”. Però mentre intenten reconciliar el present amb el passat, comencen a adonar-se que l’autèntica lluita ha d’ésser lliurat pel futur, i no només el seu, sinó el de tota la humanitat. Arribar al pub “The World ‘s End” és ara l’últim dels seus problemes.

A 20 pasos de la fama

Dijous 17 de juliol a les 22.00. Jardins de Cal Figarot.

Direcció i guió: Edgar Neville.

Intèrprets: Darlene Love, Merry Clayton, Mick Jagger, Bette Midler, Sting, Sheryl Crow.

Estats Units, 2013, 114 minuts

Projecció en V.O. (en anglès) subtitulada

Aquesta pel·lícula, guardonada merescudament amb l’Oscar al millor documental, dona, mai millor dit, la veu principal als cors de llegendes de la música del pop i el soul dels 60 fins ara com Sting, Jagger, Springsteen, Cocker, Wonder o Harrison. Combina material d’arxiu, gravacions de concerts, actuacions a la televisió i entrevistes actuals. Les desconegudes artistes, dones majoritàriament, sempre fora del punt de mira, recordaran amb humor, nostàlgia o amargor com han estat les seves vides paral·leles a les dels mites que acompanyaven.

El director Morgan Neville regala la oportunitat a astres de la música d’homenatjar-les, reivindicant i reconeixent la seva vàlua.