L’Escola Municipal d’Art Arsenal i els Castellers de Vilafranca col·laboren amb el projecte de museu casteller de la colla

 


 

Aquest any els alumnes de les diferents modalitats d’estudis que s’imparteixen a l’Escola Arsenal de Vilafranca han tingut com a tema del treball de final de curs la creació d’un projecte de museu dels Castellers de Vilafranca.

 

Des de fa un temps cap aquí, els Verds estan treballant la idea de creació d’un museu casteller a la seu social de la colla, Cal Figarot, degut a l’augment de les visites turístiques en els últims anys. Per tal de dissenyar-ne els projectes, els vilafranquins van arribar a un acord de col·laboració amb l’Escola Municipal d’Art Arsenal perquè els seus alumnes elaboressin com a treball de final de curs un projecte de museu casteller a la planta baixa de Cal Figarot, on actualment està situada la sala polivalent.

 

El passat dimecres 18 de juny els alumnes van presentar a Cal Figarot els projectes, que van quedar exposats a la sala polivalent. Tant professors com els Castellers de Vilafranca valoren molt positivament els projectes, ja que s’hi han trobat propostes molt interessants. Properament s’estudiaran tots els projectes presentats i se’n triarà un de guanyador a partir del qual es començarà a treballar amb la creació del nou museu o espai casteller a Cal Figarot.

 

Aquesta primera col·laboració entre l’Escola Municipal d’Art Arsenal i els Castellers de Vilafranca obre les portes a futurs projectes conjunts.

 

 

Durant més de quaranta anys de docència, l’Escola Arsenal ha estat lloc d’aprenentatge i treball, d’experimentació i recerca de nous recursos en el camp de les arts plàstiques i el disseny. Actualment, l’Escola segueix treballant per respondre a les noves necessitats de formació i ha ampliat l’oferta d’ensenyaments amb la incorporació dels Cicles Formatius de grau mig i superior de les especialitats de Disseny, Pintura, Ceràmica i Joieria.