Els Castellers de Vilafranca actuaran aquest cap de setmana a l’Arboç i a Berga en el primer dels assalts importants de l’estiu

 


 

Ja arribats de Bèlgica i immersos en ple mes de juny, els Castellers de Vilafranca es troben a les portes del primer gran cap de setmana casteller del curs. Dissabte a la tarda actuaran a la diada d’aniversari dels Minyons de l’Arboç on, a part de la colla local, també es trobaran per primera vegada aquesta temporada la Colla Vella dels Xiquets de Valls i als Bordegassos de Vilanova. L’actuació serà a les 6 de la tarda al Carrer Major del municipi baixpenedesenc.

 

Diumenge els Verds tornaran a Berga tres anys després d’haver-hi actuat per primera vegada. Serà a la Diada dels Quatre Fuets, just el diumenge abans de Patum. A les 12 del migdia a la plaça de Sant Pere hi trobaran la colla local, els Castellers de Berga, i els Castellers de Barcelona. Els vilafranquins guarden molt bons records d’ara fa tres anys i volen fer un bon paper a la capital del Berguedà.

 

Amb el 3 de 9 amb folre i altres estructures de gamma alta de 8 estrenades, els de la camisa verda volen afrontar nous castells, com ara el 4 de 9 amb folre. A aquestes alçades de la temporada, els Verds volen fer un pas endavant en la progressió de les últimes setmanes. Per aquest motiu, la tècnica de la colla fa una crida a tots els castellers i castelleres per omplir el Figarot tant a l’assaig general de dimecres a les 8 del vespre com al de divendres a dos quarts de 10 de la nit per començar a preparar estructures superiors.