A Brussel·les pel dret a decidir

2014-06-02T15:29:50+01:002 Juny 2014|Notícies castelleres|0 Comments

Els Castellers de Vilafranca viatjaran a Bèlgica del 5 al 8 de juny per participar a la iniciativa d’Òmnium Cultural ‘Catalans want to vote – Human Towers for democracy’

 


 

Sota el lema ‘Catalans want to vote – Human towers for democracy’, Òmnium Cultural farà realitat la gran mobilització internacional pel dret a decidir d’aquest 2014, que consistirà en aixecar de forma simultània castells en emplaçaments simbòlics de 8 capitals europees per reivindicar la consulta sobre la independència del 9 de novembre. L’acció internacional es farà aquest diumenge 8 de juny i els Castellers de Vilafranca ho faran des de la Grand Place de Brussel·les. La Colla Joves Xiquets de Valls actuaran a Londres, la Colla Vella a París, els Xics de Granollers a Berlín, els Xiquets de Reus a Ginebra, els Castellers de Sants a Lisboa i els Bordegassos de Vilanova a Roma. Al mateix moment arreu del territori català també hi haurà diverses actuacions dins d’aquesta iniciativa.

 

Tot i que l’actuació principal de la iniciativa és el diumenge 8 de juny, els Castellers de Vilafranca marxaran dijous 5 i aprofitaran el viatge a Bèlgica per visitar altres indrets emblemàtics del país centreeuropeu. Només a l’arribar, dijous 5 de juny, la colla es traslladarà a Gant (Flandes) per realitzar una actuació la mateixa tarda i passar la primera nit. L’endemà divendres, els Verds visitaran el Parlament Europeu, la Delegació del Govern de Catalunya i actuaran al parc de l’Atomium. Dissabte actuaran a Lieja (Valònia) i finalment diumenge a Brussel·les. 150 castellers i castelleres formaran part de l’expedició vilafranquina a Bèlgica.

 

Flandes i Valònia

Bèlgica és un petit país al centre d’Europa amb dues comunitats lingüístiques i culturals molt marcades: Flandes, regió on parlen flamenc, un dialecte de l’Holandès; i Valònia, la zona francòfona. Brussel·les capital que és l’única regió del país bilingüe. Els Castellers de Vilafranca actuaran a totes les regions per tal d’exportar la voluntat catalana de votar el proper 9 de novembre. Aquest és el programa de viatge previst pels vilafranquins:

 

Dijous 5 de juny

10.00h. Sortida des de l’Estació d’Autobusos de Vilafranca

12.50h. Sortida del vol cap a Brussel·les

14.55h Arribada a l’aeroport de Brussel·les

18.00h Arribada i allotjament a Gant (Flandes)

20.00h Actuació a la plaça Vrijdagmarkt de Gant

 

Divendres 6 de juny

10.00h Arribada i allotjament a Brussel·les

12.00h Visita al Parlament Europeu. Pilars amb les banderes catalana i europea.

15.30h Visita a la Delegació del Govern de Catalunya. Pilars amb les banderes.

18.00h Actuació al parc de l’Atomium

19.30h Taller de castells i assaig amb els Castellers de Brussel·les (colla impulsada pel Casal Català de Brussel·les)

 

Dissabte 7 de juny

10.30h Arribada a Lieja (Valònia)

12.00h Actuació a la plaça Saint Lambert de Lieja i recepció institucional

21.30h Sopar amb el Casal Català de Brussel·les a “Chez Leon”, a Brussel·les

 

Diumenge 8 de juny

11.30h Concentració de tots els castellers i castelleres a la Grand Place

12.00h Actuació principal a la Grand Place ‘Catalans want to vote – Human Towers for democracy’

14.00h Actuació davant del Manneken Pis vestit de casteller de Vilafranca

21.30h Sortida del vol cap a Barcelona

23.15 Arribada a l’Aeroport del Prat

 

00.30h Arribada a l’Estació d’Autobusos de Vilafranca

Deixa un comentari