Aquest any, els Castellers de Vilafranca esperen arribar als 700 participants. El projecte culminarà el 17 de maig amb el concurs entre centres educatius a Cal Figarot.

 

 

Un any més, i ja en fa 4, arriba una nova edició del JoVerd, un projecte que va néixer el 2010 per apropar els Castellers de Vilafranca i obrir les portes de Cal Figarot al jovent de la vila i de la comarca. Com en els últims anys, el JoVerd no només comença i acaba amb el concurs entre centres educatius que es farà a la seu social dels Verds el proper dissabte 17 de maig, sinó que comença moltes setmanes abans amb els tallers a cada una de les escoles i instituts de l’Alt Penedès.

 

Els tallers per l’edició d’aquest 2014 ja fa algunes setmanes que han començat i es desenvolupen dins de les classes d’educació física dels alumnes de 4t d’ESO o 1r de Batxillerat. Els responsables dels Castellers de Vilafranca els donen les pautes bàsiques per a la construcció dels castells i són els mateixos alumnes els qui han de formar una colla castellera pel concurs del 17 de maig, el colofó del projecte. El cap de colla acostuma a ser el professor o professora d’educació física i el grup pot involucrar alumnes d’altres cursos del mateix centre.

 

Aquest any s’espera superar els rècords de participació que es van assolir a l’edició del 2013. De moment, 10 centres educatius ja han confirmat la seva participació als tallers –quan l’any passat van ser 9-, i està previst que al concurs del 17 de maig participin més de 700 alumnes  –l’any passat es va arribar als 600. Per fer el seguiment d’aquesta nova edició del JoVerd a les xarxes socials, els Castellers de Vilafranca proposen utilitzar l’etiqueta #5JoVerd.

 

Aquesta cinquena edició del JoVerd presenta algunes novetats respecte les anteriors. La primera és que al costat del premi a la colla guanyadora, s’afegeix el premi Oriol Rossell, que serà pel grup que sigui  capaç de fer el millor castell sense involucrar cap casteller o falconer a l’estructura. Paral·lelament, també s’afegeix un concurs de disseny del cartell del Joverd i així, els centres tindran l’oportunitat de guanyar altres premis al costat dels pròpiament castellers. Un jurat valorarà totes les propostes de cartells i el guanyador serà el que els Castellers de Vilafranca utilitzaran per promocionar aquesta edició del JoVerd. A més, el premi pel centre guanyador serà un exemplar del llibre de la colla. Tots els cartells presentats seran exposats al local dels Verds, Cal Figarot. Properament es posarà en marxa un concurs d’Instagram, les bases del qual es donaran a conèixer en els propers dies.

 

 

Amb quatre edicions del JoVerd a la butxaca i la cinquena en marxa, els Castellers de Vilafranca valoren molt positivament l’experiència del projecte, ja que en els últims anys la colla ha experimentat un notable creixement de l’entrada de castellers i castelleres ben joves. A més, any rere any, els centres educatius ja esperen de nou la iniciativa, que es converteix en una jornada lúdica, competitiva i que permet la interacció entre els centres d’educació secundària de la comarca.