Els Castellers de Vilafranca descarreguen el 3 de 9 amb folre i l’agulla, dues torres de 9 amb folre i manilles i el pilar de 8 amb folre i manilles en tan sols un cap de setmana

 

 

La diada de dissabte a la tarda al Catllar serà d’aquelles que es recordaran molts i molts anys. Les tres colles que hi actuaven –la Colla Jove Xiquets de Tarragona, Colla Vella i Verds- van mostrar les seves millors gales en una tarda on es va veure un bon grapat de castells de la gamma extra. Els vilafranquins, encara ressacosos d’un assaig de divendres que acabava a quarts de 2 de la matinada, es plantaven a la localitat del Baix Gaià amb les intencions clares i sense esperar a veure-les venir. El Cap de Colla, Pere Almirall, el dia abans ja havia anunciat que el castell de sortida seria el 3 de 9 amb folre i l’agulla, i així va ser. Amb diversos debuts a l’estructura i força treballat, els de la camisa verda van descarregar el primer de l’any just abans de la Festa Major, tal i com va passar l’any passat (però en aquell cas l’estrena va arribar  a l’Arboç). A la segona ronda, els vilafranquins no van abaixar el llistó, i van descarregar una torre de 9 amb folre i manilles que en cap moment va estar còmode, però que el gran treball i cap fred dels castellers va portar a bon port. A la tercera ronda, van descarregar el 4 de 9 amb folre –pensant ja en encabir-hi l’agulla- i el pilar de 7 folrat. D’aquesta manera, els Verds completaven la millor actuació feta mai abans de Sant Fèlix.

A l’Arboç amb sorpreses


El quart diumenge d’agost, és Festa Major a l’Arboç, i com ha passat en les últimes temporades, els Castellers de Vilafranca també hi feien acte de presència. Es veien les cares amb les mateixes colles que la tarda abans – la Jove i la Vella- i amb els Minyons de l’Arboç. Els Verds arribaven a la localitat del Baix Penedès més relaxats que el dia abans, però els decibels es van anar incrementant a mesura que transcorria l’actuació. Van donar el tret de sortida amb el 3 de 9 amb folre. Un folre molt reduït i un tronc lleuger que en menys d’una setmana s’ha d’intentar pujar un pis més. A la segona ronda, els vilafranquins van tornar a alçar per segona vegada en un cap de setmana la torre de 9 emmanillada. En aquesta ocasió, el peu de la torre es va mostrar compacte en tota l’execució i el tronc es va mantenir impecable. A la tercera ronda, els de Cal Figarot van repetir el 4 de 9 amb folre, i a la ronda de pilars, va arribar la gran sorpresa de la jornada castellera, fins i tot per alguns castellers que estaven a plaça. Els crits d’ànim de la colla anunciaven el pilar de 8 amb folre i manilles que els Verds provarien en la ronda de pilars. Amb rapidesa i lleugeresa es va muntar per tercera vegada en dos dies un peu de folre i manilles, que es va mantenir ferm i fort en tot moment, i el pilar de 8 es va descarregar en un obrir i tancar d’ulls. Un cop de peus a terra, l’eufòria de la colla era més que merescuda després d’un cap de setmana de màxims, amb molts castells a les esquenes, amb la feina feta i conscients que el millor encara està per arribar.

 

Els Castellers de Vilafranca, però, no s’aturen. A quatre dies de la Festa Major, avui dilluns es tornen a enfaixar a l’assaig que a partir de dos quarts de 10 de la nit començarà a Cal Figarot. Demà, dimarts 27, hi tornaran, per encara el darrer assaig abans de Sant Fèlix. Com ja fa molts anys, aquest últim assaig serà a la Plaça de la Vila, també a partir de dos quarts de 10.