A part de castells, la diada de Cal Figarot també comptarà amb gegants, bestiari i música per celebrar el 65è aniversari de la colla.

 

 

Els Castellers de Vilafranca organitzen aquest dissabte 10 d’agost la diada de Cal Figarot, actuació castellera que en els últims anys s’ha convertit en habitual al calendari dels Verds. Aquest any també hi actuaran dues colles convidades: els Nois de la Torre i els Minyons de l’Arboç. L’actuació començarà a les 7 de la tarda just davant de la seu social dels vilafranquins, al carrer General Prim.

 

Abans, però, i com també ha succeït en altres ocasions, els Castellers han organitzat una petita cercavila pels carrers del centre de Vilafranca amb algunes de les colles de gegants i bestiari de l’Alt Penedès. Gegants i gegantons de la Ràpita, Gegants de l’Ordal, Gegants de Sant Quintí i Gegants i Ruc de la Granada es concentraran a partir de les 5 de la tarda davant de Cal Figarot, i a dos quarts de 6 es donarà el tret de sortida a la cercavila. Just quan aquesta passi per la Plaça de la Vila, cap a dos quarts de 7, s’inaugurarà la placa commemorativa del primer 7 de 9 amb folre de la història, que els Verds van descarregar a la passada diada de Tots Sants, l’1 de novembre de 2012.

 

A les 7 començarà l’actuació castellera que ha de servir als vilafranquins per seguir preparant les estructures que tenen més números per portar-se a plaça per Sant Fèlix. Aquest dilluns, a la roda de premsa de presentació de la diada, el sots-cap de colla, Manel Huguet, va anunciar que el guió previst per l’actuació és del 3 i el 4 de 9 amb folre i que encara han d’acabar de perfilar amb quin castell es completarà  –si amb la torre de 9 amb folre i manilles o bé amb el 3 o el 4 de 8 amb l’agulla-. Per la ronda de pilars, els penedesencs tenen reservat el de 7 folrat. Manel Huguet també va anunciar que al finalitzar l’actuació i aprofitant el nombrós gruix de camises que s’hi espera, faran una prova del 3 de 10 amb folre i manilles.

 

La diada de Cal Figarot es completarà amb un sopar de germanor al mateix local amb els participants de les colles geganteres i de bestiari i amb els castellers i castelleres de les tres colles. A més, cap a dos quarts de 12 de la nit hi haurà ball a la Rambla de Sant Francesc amb l’Orquestra Girasol, que els vilafranquins han organitzat en motiu del 65è aniversari de la colla. El fi de festa serà a la recent inaugurada discoteca ‘El Temple’, a la mateixa rambla.