Els Castellers de Vilafranca encaren una de les setmanes més transcendentals de l’estiu, amb la primera prova de foc a la diada de les Santes de Mataró. A més, divendres realitzaran el segon assaig especial de castells de 10.

 

 

El juliol no deixa cap moment de pausa pels Verds. Després de completar un cap de setmana amb doble actuació al Baix Gaià, la colla ja té la mirada posada a la propera cita, les Santes de Mataró aquest diumenge 21 de juliol a les 12 del migdia. Els Castellers de Vilafranca es trobaran a la Plaça Santa Anna amb la colla local, els Capgrossos de Mataró, i per primera vegada aquesta temporada amb els Minyons de Terrassa. Com ja és habitual en les últimes temporades, els de Cal Figarot hi volen estrenar el primer castell de la gamma extra. Estan assajant la torre de 9 amb folre i manilles i un castell inèdit al repertori dels Verds, el 9 de 8. Però, el Cap de Colla, Pere Almirall, ja ha anunciat que aquest castell es portarà a plaça quan hi hagi les garanties suficients de descarregar-lo amb una enxaneta. L’actuació es podria completar amb el 3 o el 4 de 9 amb folre i el pilar de 7 amb folre.

 

Per poder portar aquests castells a plaça, són molt importants els dos assaigs que resten abans de les Santes, dimecres a les 9 del vespre i divendres a dos quarts de 10 de la nit. Aquest últim, a més, és un altre dels dies assenyalats al calendari dels vilafranquins: serà el segon dels assaigs marcats en vermell com a especials de castells de 10. Per aquest motiu, i per aconseguir que el màxim nombre de castellers, castelleres i aficionats assisteixin a aquests assaigs de 10, la colla ha engegat la campanya #10vostrefavor, que dilluns es va presentar en roda de premsa i que al llarg d’aquesta setmana es començarà a percebre pels carrers de Vilafranca en forma de cartells i també d’anuncis als mitjans de comunicació. Tot i la intenció d’assajar els castells de 10 de cara a Sant Fèlix, Pere Almirall ja anunciat que només es portaran a plaça si hi ha garanties d’èxit. L’objectiu de la campanya no només és mobilitzar els membres de la colla, sinó també trobar la complicitat de la vila i de l’Alt Penedès.

 

Aquests assaigs especials s’han fet coincidir amb altres diades importants per la colla, com el 2 d’agost –l’assaig previ a Vilanova-, el 23 d’agost –l’assaig previ a El Catllar i l’Arboç- i el 27 d’agost –l’assaig previ a Festa Major i Sant Fèlix que es realitzarà a la Plaça de la Vila. Tots ells seran a dos quarts de 10 de la nit.