Els Castellers de Vilafranca van participar al Concert per la Llibertat davant de 90.000 persones que van omplir el Camp Nou per reclamar el dret del poble català i de tots els pobles ha decidir lliurement i democràticament el seu futur.

 

 

 

 

El Concert, organitzat per Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana, amb el suport i col·laboració d’altres associacions, va reunir prop d’una quarantena d’artistes arribats d’arreu dels Països Catalans i també de Galícia i el País Basc. Cada una de les cançons que es van interpretar al llarg de les gairebé sis hores de concert van ser un clam a la llibertat i a la democràcia. Els Verds van poder gaudir del concert des de la mateixa gespa del Camp Nou.

Els vilafranquins van aportar el seu granet de sorra a l’esdeveniment històric alçant un 3 de 9 amb folre a la mitja part del concert, just després de la lectura del manifest per part de la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, i del Cant dels Segadors, interpretat per l’Orfeó Català amb l’acompanyament de les 90.000 persones que van omplir l’estadi del F.C.Barcelona. Gairebé dues hores més tard del que estava previst, cap a quarts de 12 de la nit, els Castellers de Vilafranca van descarregar un 3 de 9 amb folre impecable. Les emocions de tota la colla es van desfermar el crit de tot l’estadi en el moment de la carregada.

A més, la canalla de la colla també va ser protagonista d’un dels moments més esperats de la nit, quan tots els participants a l’acte, incloent-hi els més menuts de Vilafranca, van interpretar el tema final ‘Tossudament alçats’, amb Lluís Llach al capdavant.

Aquí podeu veure el vídeo de l’actuació dels Castellers de Vilafranca.