Els Castellers de Vilafranca deixen petjada a la petita localitat anglesa de Salisbury amb els seus castells al Festival Internacional d’Arts. Abans de marxar, els vilafranquins van visitar el monument megalític de Stonehenge, Patrimoni Material de la Unesco.

 

 

Els Castellers de Vilafranca han participat aquest cap de setmana al Salisbury International Arts Festival, que any rere any durant tres setmanes mobilitza de dalt a baix la petita localitat anglesa de Salisbury. Enguany la cultura catalana és la convidada del festival, que en les últimes edicions ja havia fet el reconeixement a les cultures brasilera i xinesa. Aquest cap de setmana els Verds van ser uns dels representants de Catalunya i van deixar bocabadats al públic britànic que es va acostar a les seves actuacions just davant de la impressionant catedral de Salisbury.

 

L’expedició de la colla va estar formada per 120 castellers i castellers. Els penedesencs van actuar en quatre ocasions repartides entre dissabte 1 de juny i diumenge dia 2. El còmput final de castells realitzats és el següent: 4 tresos de 7, quatres de 7, 4 cincs de 6 nets, 4 tresos de 7 amb l’agulla, 2 torres de 6, 2 torres de 7 i diversos pilars de 4 i de 5. Tot el cap de setmana va ser molt profitós per tal de rodar la canalla dels pisos superiors de les construccions dels Verds.

 

Dos Patrimonis de la Humanitat es donen la mà

 

 

Just abans de marxar, dilluns dia 3 al matí, els Castellers de Vilafranca van visitar el monument megalític de Stonehenge, que data de l’Edat de Bronze i està situat a pocs quilòmetres de Salisbury. Stonehenge és un cercle de pedres alineat exactament amb la sortida del sol durant el solstici d’estiu i la posta de sol durant els solstici d’hivern, tot i que la finalitat d’aquest monument encara avui és un misteri. L’evolució del monument de Stonehenge va tenir lloc entre el 3.000 i el 1.600 a.C. Els Verds van visitar el monument i va tenir l’oportunitat d’aixecar-hi el tres de 7 i el pilar de 5.