Enguany la cultura catalana n’és la convidada. El Festival, que va començar la setmana passada i s’allarga fins el 8 de juny, comptarà amb actuacions dels Castellers de Vilafranca aquest cap de setmana.

banner salisbury

Capítol III i últim de l’Spring Tour dels Castellers de Vilafranca. Després de viatjar a Londres el mes d’abril i a Frankfurt just el passat cap de setmana, els Verds fan per última vegada les maletes aquesta primavera i se’n van altra vegada al Regne Unit per participar en el famós Festival Internacional d’Arts de Salisbury (Anglaterra). Un festival que va néixer al 1973 i que any rere any més d’un milió de persones han gaudit d’actuacions de teatre, dansa, projeccions cinema, concerts de música i esdeveniments literaris i d’arts visuals. Cada any una cultura diferent n’és la convidada, i deixant enrere les edicions on Brasil i la Xina en van ser els protagonistes, aquest any el reconeixement se l’emporta la cultura catalana. Per aquest motiu, l’organització del Salisbury International Arts Festival ha comptat amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull i moltes altres entitats i artistes catalans que estan i estaran presents a la mostra. Entre elles, la Cobla Sant Jordi, el Barça, Jordi Savall, Pep Bou, Carles Santos o la Troba Kung-Fú.

La llista és llarga i una d’elles, i que de ben segur serà una gran representant de la cultura catalana, són els Castellers de Vilafranca, que hi actuaran els dies 1 i 2 de juny.  Els dos dies la colla actuarà al costat de la catedral de Salibsury, davant de la torre més alta d’Anglaterra. Durant la seva estada, la colla coincidirà amb el concert del grup de música la Troba Kung-Fú. L’organització del festival es va posar en contacte amb la colla fa molts mesos després de veure alguna de les fotografies més emblemàtiques dels Verds arreu del món, com el 4 de 8 amb l’Empire State Building de Nova York de fons ara fa gairebé un any.

Els Castellers de Vilafranca tornaran cap a terres catalanes dilluns al vespre. Abans, però, visitaran Stonehenge, el monument megalític de l’Edat de Bronze i del neolític, format per quatre cercles concèntrics de pedres i situat prop d’Amesbury.