Èxit rotund del JoVerd 2013. 569 alumnes i 9 centres van participar a aquest curiós concurs casteller entre centres d’Educació Secundària de l’Alt Penedès. Per segon any consecutiu, els Castellers del Foix es van fer amb la victòria

 

 

 

 

Dissabte a la seu dels Castellers de Vilafranca, Cal Figarot, es va viure un matí màgic. Alumnes de diferents escoles i instituts de la comarca van posar el punt i final del projecte del JoVerd d’aquest 2013, la quarta edició. Després dels tallers fets a cada un dels centres i els seus respectius assaigs, dissabte es van trobar al Figarot 9 colles que van enlairar els seus castells enmig d’un ambient que reivindicava els valors castellers. Treball en equip, il·lusió, compromís, superació, competició i sobretot un magnífic ambient entre les colles, res va faltar en aquesta jornada on totes les colles van donar els seus màxims.

 

Les colles que van participar van ser els Castellers del Foix (IES El Foix, de Santa Margarida i els Monjos), els Castellers de l’Alt Foix (IES Alt Foix, de Sant Martí Sarroca), els Bordegassos de l’Alt Penedès (IES Alt Penedès), els Tirallongues de l’Eugeni d’Ors (IES Eugeni d’Ors), els Castellers del Milà (IES Milà i Fontanals), els Castellers de Sant Josep (col·legi Sant Josep de Sant Sadurní), els Vailets del Sant Josep (col·legi Sant Josep de Vilafranca), la Colla Jove de Sant Elies (col·legi Sant Elies) i la Colla Joves del Montagut (escola El Montagut).

 

El concurs va començar amb els pilars d’entrada de totes les colles i es va dividir en 3 rondes més una de millora. A la primera, cada colla va haver de fer pilars de 3 o de 4, on com a mínim d’un, n’havien de treure el baix, el cordó i les crosses i que les mans aguantessin a tot el pilar. A la segona ronda, cada colla havia de fer el màxim de pilars de 2 nets que poguessin, sempre i que alguns castellers voltessin cada un dels pilars. A la tercera ronda, les colles havien de fer alguna estructura castellera, des d’un pom de dalt com castells de 5 nets, com es van arribar a veure. A la quarta i última ronda, cada una de les colles que va voler, va poder millorar la seva puntuació.

 

Els guanyadors del JoVerd van ser els Castellers del Foix, i ben a prop van quedar els Bordegassos de l’Alt Penedès i els Tirallongues de l’Eugeni d’Ors. Però a banda de classificacions i puntuacions, el més important del matí casteller a Cal Figarot va ser el gran ambient que es va viure, amb un rècord de participació, i sobretot la il·lusió que desprenien alumnes i professors. Tots ells van destacar la importància dels valors que transmeten els castells i van donar forces als Castellers de Vilafranca per seguir amb aquest projecte que, després de 4 edicions, segueix creixent i donant molts fruits.