Les il·lustracions pertanyen al conte “Petita història de Vilafranca del Penedès”, que es presentarà el mateix dia de l’obertura de portes de la mostra

 1-vilafranca-portada

Coincidint amb la Diada de Sant Jordi, l’Obra Social de Caixa Penedès presenta una exposició de dibuixos de la coneguda il·lustradora catalana Pilarín Bayés extrets del conte “Petita història de Vilafranca del Penedès”. L’acte d’innauguració tindrà lloc el 19 d’abril, a les 19:00 hores, i comptarà amb la presència de la Pilarín Bayés –que signarà els contes als assistents-, acompanyada de l’historiador i autor dels textos Joan Solé Bordes, que farà una breu introducció a la història i origen de la vil·la.

L’exposició de dibuixos exhibirà una vintena d’il·lustracions de l’artista catalana que amb tota mena de detalls mostren diferents moments de la història de Vilafranca, des dels seus orígens i fins avui. Alguns dels dibuixos es converteixen en murals de gran format, i tots ells pertanyen al conte “Petita història de Vilafranca del Penedès – Il·lustrada per Pilarín Bayés”, un nou volum de contes sobre la història de la capital del Penedès que ha patrocinat l’Obra Social amb motiu de la Diada de Sant Jordi 2013 i que es presentarà el mateix divendres, dia 19.

“Petita història de Vilafranca del Penedès” s’adreça a nens i nenes d’entre 8 i 12 anys i té per objectiu acostar-los la història del poble d’una forma planera i alhora atractiva.

Per a la seva edició, s’ha comptat amb l’assessorament de l’historiador vilafranquí Joan Solé Bordes, que ha treballat en la redacció del contingut històric. El conte es remunta als orígens de Vilafranca, fent un repàs dels principals capítols de la seva història i fins els nostres dies: la Vil·la medieval, la Concòrdia de Vilafranca, Sant Fèlix i la Festa Major o l’Arribada del Ferrocarril. El llibre, de 20 pàgines, estarà a disposició del públic a l’Aula de Cultura Fòrum Berger Balaguer pel preu de 5 euros, i també podrà adquirir-se a través del portal www.topticket.cat.