Amb el lema “Jo dono sang! M’hi acompanyes?” arriba aquest dijous 21 de març a Cal Figarot la Marató de donacions de sang de Vilafranca.

 

 

El proper dijous tindrà lloc a la seu social dels Castellers de Vilafranca, Cal Figarot, la 6ena edició de la  Marató de donació de sang de Vilafranca. La marató, organitzada pel Banc de Sang i Teixits, compta amb la implicació de l’Ajuntament del municipi, l’Associació de Donant de l’Alt Penedès i la colla vilafranquina, que al voltant d’un quart de 8 del vespre alçarà un pilar com a mostra de suport a la iniciativa.

 

Enguany la marató vol batre un rècord de participació. En l’última edició ara fa dos anys es van comptabilitzar un total de 350 donacions. Per aquest motiu, des de ja fa unes setmanes, hi ha photocalls distribuïts per tot el municipi amb la idea que difongui l’esdeveniment a les xarxes socials amb l’etiqueta #MaratóSangVila, i així mobilitzar a la societat vilafranquina. En el cas dels Castellers de Vilafranca, el photocall està instal·lat a la nau de Cal Figarot.

 

L’objectiu de la Marató és sensibilitzar sobre la importància de donar sang com un hàbit i aconseguir nous donants per estendre aquesta pràctica entre el màxim nombre de ciutadans. Cal tenir en compte que cada dia calen 1.000 donacions per atendre les necessitats dels malalts.