Els dos castellers de gran trajectòria dins la colla reben el reconeixement al Sopar de la Colla. Creu Roja de l’Alt Penedès rep el premi Fidelitat Castellera

 

 

Miquel Ferret i Toni Bach ja són castellers de Soca-rel. Van rebre la distinció al Sopar de la Colla, celebrat a Cal Figarot el passat dissabte 17 de novembre. La distinció de Soca-rel, que té una llarga tradició i història dins la colla, és un reconeixement a la llarga trajectòria dels dos castellers dins la colla de la camisa verda. Tant el Miquel Ferret com el Toni Bach van agrair el premi als Castellers de Vilafranca i van destacar que si ells han obtingut aquest premi individual és gràcies a la tasca que fa tota la colla.

 

També durant el Sopar de la Colla es va fe entrega del premi Fidelitat Castellera, que any rere any s’atorga a entitats o persones que col·laboren estretament amb els Verds o els hi donen suport en tot moment. Enguany el reconeixement va recaure a la Creu Roja a l’Alt Pendès, que en tot moment està al costat dels Verds per tot allò que necessita la colla i els seus castellers. El premi el va recollir Eva Mercadé, membre destacada de l’entitat i persona molt vinculada a la colla des de fa molts anys.

 

Durant el sopar celebrat el passat dia 17 també es van realitzar els reconeixements habituals a la canalla de la colla, es va repassar tota la temporada 2012 i els van portar a terme els parlaments habituals, a càrrec de l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, el cap de colla, Pere Almirall, i el president, Josep Cabré.

 

Miquel Ferret va entrar a la colla de ben jovenet, l’any 1985. Sempre ha mantingut una presència molt activa a la colla i forma part de les pinyes, els folres i les manilles dels castells més grans que els Castellers de Vilafranca han realitzat. L’any 2008, juntament amb David Miret com a cap de colla, es va posar al capdavant dels Verds com a president, des d’on va realitzar una tasca molt important en l’expansió dels Castellers de Vilafranca arreu del món.

 

Toni Bach, també conegut com a Toni de Lloret, va entrar a la colla l’any 1989, tot i que des de ben petit ja n’era seguidor. Va començar al pis de quarts dels castells de 9 i des de la primera torre de nou amb folre i manilles l’any 1995 fins a la torre de nou amb folre de l’últim Tots Sants, ha estat al tronc dels castells més grans i de més dificultat dels Castellers de Vilafranca. És un gran difusor dels castells arreu del territori i un exemple de respecte vers tots els castellers de la colla. Des de 2008 i fins al febrer de 2012 va ser la mà dreta de David Miret, ocupant el càrrec de sots-cap de colla.