Els Castellers de Vilafranca guanyen el novè Concurs de Castells de Tarragona de la seva història, el sisè de forma consecutiva, i descarreguen per primera vegada el 4 de 9 sense folre

 

Una altra lliçó a la història castellera: els Verds van guanyar el seu novè Concurs de Castells i, a més, van descarregar per primera vegada a la seva història el castell total, el 4 de 9 net. Dos reptes que els vilafranquins s’havien plantejat pel passat diumenge 7 d’octubre i que van aprovar amb matrícula.

 

La matinal castellera a Tarragona, però, no va començar de la millor manera pels interessos dels penedesencs, ja que els dos primers castells, i a priori els més “assequibles”, es quedaven en carregats. Com ens tenen acostumats a les actuacions més importants, els Castellers van obrir la jornada amb el 4 de 9 amb folre i l’agulla, el castell insígnia de la colla, però que diumenge no es va poder completar, ja que just després de la carregada, el pilar es va trencar pels pisos superiors. El mateix va passar amb el 3 de 9 amb folre i l’agulla, que amb la baixada de la canalla del pilar, aquest es va acabar trencant.

 

Tocats, però no enfonsats, els Castellers de Vilafranca van saber treure la ràbia i l’orgull necessaris, i en tercera ronda van plantar la torre de 8 sense folre. Amb una carregada impecable i amb una descarregada més treballada, el castell va donar pràcticament la victòria als de la camisa verda.

 

I ja amb el Concurs de Castells a la butxaca, els Verds van voler atacar el castell total, el 4 de 9 sense folre. Com ja havia assenyalat a l’últim assaig el cap de colla, Pere Almirall, passés el que passés i si les condicions eren les òptimes, el 4 de 9 sense folre s’intentaria, perquè el tenien preparat i tant la colla com l’afició vilafranquina el mereixien veure descarregat. I així va ser, amb una execució fregant la perfecció els Castellers de Vilafranca van descarregar per primera vegada a la història de la colla el 4 de 9 net.

 

I ara amb el Concurs altra vegada a Vilafranca, els Castellers encaren la recta final de la temporada amb la moral ben alta. Només falten tres actuacions per trobar-nos amb l’última de les grans jornades castelleres de la temporada, la Diada de Tot Sants a Vilafranca. L’Ametlla de Mar aquest diumenge 14 d’octubre, Montserrat el proper diumenge 21 i l’actuació a Sitges el dissabte 27 d’octubre. I els de Cal Figarot no en tenen prou i volen seguir amb nous reptes.