Els Castellers de Vilafranca descarreguen una tripleta amb el 4d9f, el 3d9f i el 3d8a al primer diumenge de festes de Santa Tecla. El 3d9fa es queda en intent

 

 

Els Castellers de Vilafranca van tornar a la feina després de Festa Major a la diada del primer diumenge de festes de Santa Tecla, a Tarragona. Els Verds compartien plaça amb les dues colles locals grans, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Xiquets de Tarragona, i amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls. La diada prometia molt, ja que tres de les quatre colles portaven en cartera castells de gamma extra.

 

Els de la camisa verda van arrencar la diada amb el quatre de 9 amb folre, que es va descarregar sense dificultats i seguien, d’aquesta manera, amb el guió previst per a l’actuació. A la segona ronda era el torn pel gamma extra vilafranquí de la jornada, el tres de 9 amb folre i l’agulla, però que just uns segons abans de la carregada es va trencar i quedava, doncs, amb intent. Després d’una estona d’incertesa sobre si es tornava a intentar el mateix castell, petits problemes van fer decantar als penedesencs per alçar el tres de 9 amb folre. Com a tercer castell van descarregar el tres de 8 amb l’agulla i van posar el punt i final a l’actuació amb dos pilars de 5.

 

A tres setmanes pel Concurs de Castells de Tarragona, l’actuació d’ahir ha de servir als Castellers de Vilafranca com un toc d’atenció i seguir treballant com fins ara per assolir els objectius marcats pel 7 d’octubre. I el treball passa per realitzar grans assaigs a Cal Figarot a partir d’aquesta setmana. Fins al Concurs, els assaigs de dilluns i dimecres seran a les 9 del vespre, i els divendres, a dos quarts de 10 de la nit.

 

La propera cita castellera dels vilafranquins és diumenge 23 de setembre a Barcelona, en motiu de les festes de la Mercè. Els Castellers de Vilafranca compartiran plaça amb els Castellers de Barcelona i els Minyons de Terrassa. L’actuació començarà a les 12 del migdia a la Plaça Sant Jaume.

 

Podeu veure les fotografies de l’actuació de diumenge a Tarragona aquí.