Els Castellers de Vilafranca descarreguen la primera torre de 9 de la temporada a la diada de les Santes a Mataró

 

 

Diumenge es va celebrar la diada castellera de la Festa Major de les Santes de Mataró. Els Castellers de Vilafranca, que van actuar juntament amb la colla local, els Capgrossos de Mataró, i els Castellers de Sabadell, portaven un programa de màxims que van assolir ambtreball i solvència.

 

El gran objectiu de la matinal castellera era la torre de 9 amb folre i manilles, el primer gamma extra de la temporada pels de la camisa verda, però abans d’atacar a la torre, els vilafranquins van descarregar el 3 de 9 amb folre. A la segona ronda va arribar el moment de la torre de nou amb folre i manilles. El peu, folre i manilles es van muntar amb força rapidesa i solvència i, a la primera, la torre es va donar per bona. El castell es va carregar amb força rapidesa, però va ser a la descarregada quan es va haver de treballar de valent, sobretot a nivell de manilles. A la tercera ronda i al segon peu, els Verds van plantar el quart 4 de 9 amb folre de la temporada que, malgrat es va anar obrint de mides, es va poder descarregar. A la ronda de pilars, els penedesencs van descarregar el de 7 amb un folre molt reduït, ja pensant en pujar-lo un pis més ben aviat.

 

Amb aquest primer gamma extra de la temporada a Mataró, els Castellers de Vilafranca completen un primer tram de temporada amb unes xifres espectaculars. Sense cap caiguda, els vilafranquins ja han descarregat, entre altres castells, una torre de 9 amb folre i manilles, vuit tresos de 9 amb folre, quatre quatres de 9 amb folre i sis pilars de 7 amb folre.

 

La propera actuació dels Castellers de Vilafranca serà dissabte 28 de juliol a Vilanova i la Geltrú, en motiu de la Festa Major de la localitat del Garraf. Els Verds actuaran juntament amb la colla local, els Bordegassos de Vilanova, i amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona. L’actuació serà a dos quarts de 7 de la tarda a la Plaça de la Vila.

 

Podeu veure les fotografies de la diada de les Santes a Mataró aquí.